El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha presidit la presentació del llibre L’oli Via Augusta, al Mercat de la Boqueria.
 
El conseller ha felicitat els impulsors d’aquesta iniciativa per tirar endavant aquest projecte. Després de la Guia gastronòmica oli d’oliveres mil·lenàries Territori Sénia elaborada l’any 2011, avui s’ha presentat un nou llibre, també amb els molins d'oli i els millors restaurants del Territori Sénia amb receptes que porten oli Via Augusta. Aquest és un cupatge controlat, identificador del Territori Sénia i elaborat a partir de les varietats tradicionals de la zona: Farga, Morruda, Sevillenca i Empeltre.
 
El conseller ha destacat la singularitat d’aquest territori, d’un lloc “molt especial, ple d’encant i del qual tothom queda enamorat”. Compta amb més de 4.700 oliveres mil·lenàries, la major concentració a Espanya i una de les majors d’Europa. “Unes oliveres amb molts segles a les seves fulles i amb unes dimensions que ens aclaparen, ja que n’hi ha que superen els 7 metres”. “Us animo a visitar-lo”, ha dit el conseller.
 
El responsable del Departament també ha volgut destacar la feina realitzada per la Mancomunitat de la Sènia en pro del desenvolupament econòmic, social i cultural de les seves viles i de la seva ciutadania.
 
Pelegrí també ha recordat que Catalunya és una potència gastronòmica de primer ordre, una potència que “combina tradició i innovació amb productes de la nostra agricultura, la nostra ramaderia i el nostre mar”. Per aquest motiu, Catalunya serà Regió Gastronòmica Europea l’any 2016.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.