Agència Catalana de l'Aigua

Oasi

L'ACA i l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat signen un conveni per garantir l'explotació d'una depuradora del municipi

query_builder   31 març 2015 13:00

event_note Nota de premsa

L'ACA i l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat signen un conveni per garantir l'explotació d'una depuradora del municipi

 
 
  • Mitjançant l’acord subscrit entre les dues parts, l’Agència incorpora el sistema de sanejament de la urbanització Oasis al Pla de Sanejament de Catalunya i s’encarregarà de garantir la prestació eficient del servei
 
  • Aquest sistema de sanejament consta de tres tractaments biològics que poden donar servei a 700 habitants
 
 
Urbanització Oasi
L’Agència Catalana de l’Aigua i l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat (Baix Llobregat) han signat, recentment, un conveni per a garantir el funcionament i l’explotació eficient del sistema de sanejament de la urbanització Oasis.
 
Mitjançant aquest acord, l’Agència Catalana de l’Aigua incorpora aquest sistema de depuració (ja en servei) al Pla de Sanejament de Catalunya i s’estableixen els mecanismes adients per  a l’atribució de recursos necessaris per garantir la prestació eficient del servei del mateix, incloent l’explotació, el manteniment, les reposicions i millores i la intervenció administrativa dels abocaments al sistema.
 
L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat és l'administració actuant d'aquest sistema, que tracta les aigües residuals de la urbanització Oasis amb tres tractaments biològics que poden donar servei a una població de 700 habitants, aproximadament.
 
Amb aquest nou sistema la comarca del Baix Llobregat disposa de 9 sistemes de sanejament en servei: Abrera, Begues, Castellví de Rosanes, Viladecans, Vallirana, Martorell, El Prat de Llobregat i Sant Feliu de Llobregat. Cal tenir en compte que el nucli d’Olesa de Montserrat saneja les aigües residuals a la depuradora d’Abrera.
 
Sanejament a Catalunya
 
El Programa de Sanejament d’Aigües Residuals Urbanes (PSARU) inclou les actuacions necessàries per a la millora dels sistemes existents, així com la posada en marxa dels nous per garantir el manteniment o millora de l’estat ecològic de les nostres aigües superficials, subterrànies i marines.
 
A data d’avui les depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95,5% de la població catalana.

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 160

Foto urbanització Oasi

Foto urbanització Oasi
JPG | 259

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia