Territori

Manlleu compta amb un nou servei d'intermediació hipotecària

query_builder   31 març 2015 16:12

event_note Nota de premsa

Manlleu compta amb un nou servei d'intermediació hipotecària

TES
  • Donarà cobertura als municipis de Manlleu, Torelló, Sant Pere de Torelló i Sant Vicenç de Torelló.
 
 
Avui s’ha presentat el Servei d'Intermediació en Deutes de l'Habitatge (SIDH) de Manlleu, que la Diputació de Barcelona ha posat en marxa amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manlleu, l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i el Col·legi d'Advocats de Vic.
El punt SIDH de Manlleu atendrà els ciutadans del municipi i també de Sant Pere de Torelló, Sant Vicenç de Torelló i Torelló.
 
A la presentació d’avui han participat Josep Oliva, diputat de Benestar Social, Salut Pública, Consum, Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona; Àlex Garrido, alcalde accidental de Manlleu; Sílvia Grau, cap de l'Àrea d'Assessorament Hipotecari de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, i Antoni Molas, degà del Col·legi d'Advocats de Vic.
 
Aquest servei, que la Diputació està desplegant per totes les comarques de Barcelona, és fruit de la coordinació amb Ofideute, el servei de mediació hipotecària de la Generalitat de Catalunya. L'objectiu del SIDH, que compta amb la col·laboració dels Col·legis d'Advocats de la demarcació de Barcelona, és augmentar i estendre els punts d'atenció a les famílies que tenen problemes per afrontar els deutes hipotecaris, així com establir una acció coordinada i un model i circuit únics de mediació en tot el territori de la demarcació.
 
Ofideute, que és un servei que ofereix l'Agència de l'Habitatge de Catalunya de la Generalitat, es va crear l'any 2010 per pal·liar els efectes de la crisi en l'àmbit de l'habitatge i evitar l'exclusió social per motiu residencial. Des de llavors, treballa per estendre la mediació entre els particulars i les entitats bancàries als municipis.
 
El desembre de 2012 la Generalitat i la Diputació van signar un conveni per coordinar els serveis de mediació hipotecària amb què comptaven les dues administracions. Amb la signatura d'aquest conveni, el servei Ofideute es coordina amb el SIDH de la Diputació per oferir un servei de proximitat a la ciutadania.
 
 
El SIDH de Manlleu
 
El SIDH es prestarà a l’Oficina Local d’Habitatge de Manlleu, però s’hi pot accedir a través de les oficines de serveis socials, de consum o d’habitatge. Les famílies que hi siguin derivades, - una vegada feta la comprovació de les condicions d'accés (ser propietaris d'un únic habitatge que s'utilitzi com a habitatge principal i no poder afrontar el pagament de la hipoteca) -, són entrevistades per la persona lletrada especialitzada, que fa una proposta de modificació de les condicions del deute. Aquesta proposta és tramesa a Ofideute, de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, que farà la mediació amb l'entitat financera corresponent.

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 106

Foto

Foto
JPG | 613

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia