• Acompanyat del conseller d’Interior, el cap de l’Executiu s’ha reunit amb els màxims responsables del cos i ha visitat les instal·lacions del centre
El president amb components de l'Àrea GEI en la visita a l'exposició d'unitats. Autor: Rubén Moreno
El president amb components de l'Àrea GEI en la visita a l'exposició d'unitats. Autor: Rubén Moreno
El president de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat del conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha visitat aquesta tarda el Complex Central dels Mossos d’Esquadra.
 
En la que era la primera visita que el cap de l’Executiu feia al complex, el president ha mantingut una reunió de treball de més d’una hora amb els màxims responsables del cos, encapçalada pel director general de la Policia, Albert Batlle, i el comissari en Cap del Cos, Josep Lluís Trapero, per conèixer l’estructura i les funcions de la policia de la Generalitat, així com els serveis centrals ubicats al complex.
 
Inaugurat el 2009, el centre ocupa més de 84.000m2 entre els termes municipals de Sabadell i Terrassa i hi treballen uns 2.300 professionals especialitzats, entre policies i personal de suport administratiu i tècnic. Constitueix la seu de la Prefectura de la Policia i de les seves unitats centrals. En aquesta instal·lació s’hi ubiquen les unitats amb un major grau d’especialització de la policia de la Generalitat, que donen servei a tot el territori nacional, així com l’estructura de suport per a la direcció del cos de Mossos d’Esquadra.
 
El complex, format per quatre edificis, també compta amb un heliport; els laboratoris de balística; de proves d’ADN; de documentoscòpia i dactiloscòpia; piscina d’entrenament; aules de formació i pràctiques; zones d’entrenament interiors i exteriors; un edifici destinat a la unitat canina; la seu central de la unitat aquàtica; de subsòl, de muntanya; dels Tedax-NRBQ o de la Brigada Mòbil els Mossos d’Esquadra entre d’altres unitats especialitzades.
 
Després de la reunió de treball, el president ha fet un recorregut per una part de les instal·lacions del centre, com l’auditori, el poliesportiu i la piscina, i després ha visitat l’exposició d’unitats del cos que s’han ubicat al centre del complex, rebent les explicacions pertinents per part de l’intendent i cap de la Comissaria general de Recursos operatius, Daniel Pérez.

3  

Imatges

Reunió de treball amb els comandaments

Reunió de treball amb els comandaments 681

Visita a la Unitat d'Intervenció de Muntanya

Visita a la Unitat d'Intervenció de Muntanya 791

Salutació als components de l'Àrea GEI

Salutació als components de l'Àrea GEI 838