FOTO WEB
Un moment de la trobada.
  
Una delegació del Govern francès integrada per membres tant del Ministeri d’Ecologia, Desenvolupament Sostenible i Energia com del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Forest, i acompanyats del conseller d’assumptes agrícoles de l’ambaixada francesa, Hervé Reverbori, van visitar, divendres, la Direcció General d’Agricultura i Ramaderia del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) de la Generalitat de Catalunya per a intercanviar punts de vista sobre l’aplicació de la Directiva Nitrats.
 
Les autoritats franceses estaven interessades a conèixer les característiques del programa d’actuació vigent a Catalunya i de les principals actuacions que hi estan previstes. El seu interès en aquest tema radica en el fet que, recentment, França ha estat condemnada pel tribunal d’Estrasburg per una incorrecta aplicació de la Directiva Nitrats, cosa que ha obligat a modificar els seus programes d’actuació.
 
En el decurs de la reunió es va fer una presentació d’alguns dels trets més destacables dels nous programes d’actuació i al voltant d’aquesta presentació hi va haver un intercanvi d’opinions que pot ser molt fructífer per a Catalunya, que actualment està en curs de modificar el seu programa d’actuació.
 
França presenta àrees amb forta densitat ramadera com ara la Bretanya, i on la problemàtica se centra en la gestió de les dejeccions ramaderes, però també una part de les zones vulnerables són àrees amb només producció de cereals i en què també existeixen problemes de contaminació per nitrats.
 
El Govern francès ha triat un model de designació de zones vulnerables similar al de l’Estat espanyol que consisteix a designar només com a zona vulnerable les parts del territori afectades. En les darreres revisions s’ha augmentat considerablement la superfície d’aquetes zones.
 
Ambdues parts van acordar la continuació d’aquest tipus de contactes per a intercanviar informació dels models que s’apliquen en cadascun dels territoris en la gestió de la fertilització i de les dejeccions ramaderes per tal de donar compliment a la Directiva de Nitrats.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.

1  

Fitxers adjunts

Imatge de la trobada.

Imatge de la trobada.
JPG | 150