FOTO WEB
Descobriment de la placa commemorativa.
 
El conseller ha presidit, aquest matí, l’acte de fusió de les cooperatives Agrària Sant Jordi de Puigverd de Lleida SCCL i Agrària Pi-Verd de Puigverd de Lleida SCCL i, a Sant Pere Molanta (Olèrdola), ha visitat l’empresa Futureco Bioscience
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, així com del director dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Jaume Fabà, ha presidit, aquest matí, l’acte oficial de fusió de les cooperatives Agrària Sant Jordi de Puigverd de Lleida SCCL i Agrària Pi-Verd de Puigverd de Lleida SCCL.
 
Josep Maria Pelegrí ha obert la seva intervenció felicitant les dues entitats per aquesta fusió, i ha assenyalat al respecte que “els motius, els beneficis, els reptes a afrontar (l’entorn, el consumidor, el relleu generacional, la necessitat de tenir cooperatives fortes, etcètera) són més que vàlids, justifiquen aquest pas endavant i evidencien la vostra voluntat d’anar més enllà. Perquè orgullosos del nostre passat, de les cooperatives de les quals veniu, hem de mirar al futur, marcar les coordenades del destí i, a partir d’aquí, treballar tots units, remant en la mateixa direcció i amb un missatge únic, i un únic objectiu: millorar la rendibilitat i la qualitat de vida d’aquells que viuen de la terra”.
 
En aquest punt, Pelegrí ha reiterat que sempre ha estat “un gran defensor de la integració de les cooperatives, d’una integració orientada al creixement, que ens ajudi a comercialitzar, a aprofitar les oportunitats, a innovar, a internacionalitzar-nos, i a millorar els preus; i augmentant la dimensió de les nostres empreses augmentem el poder a tots els nivells”, com prova un estudi internacional realitzat en diferents països a cooperatives de diferents sectors, segons el qual –com ha assenyalat el conseller- les regions on, per un producte en concret hi ha un grau de cooperativització important, superior a un 30%, els preus són superiors a altres regions on no existeix aquest grau de concentració de l’oferta; “però en aquest camí de creixement no ens interessa guanyar dimensió per a acumular gegants amb peus de fang, acumular fusions que ni es construeixen sobre programes sòlids de comercialització i/o que busquen les ajudes públiques com a taula de salvació”.
 
Així, Josep Maria Pelegrí ha subratllat que a integració per al creixement ha de venir acompanyada d’una integració interna, orientada a l’obtenció del compromís dels socis i al seu sentit de pertinença a la nova estructura empresarial, fent-los partícips de la presa de decisions, reforçant l’esperit cooperatiu i fent-lo atractiu als més joves; mentalitat flexible del consell Rector: obertura de mires, professionalitat, trencar paradigmes, etcètera”.
 
I en aquesta línia, Pelegrí ha volgut incidir en què “cal que tothom sigui conscient que el cooperativisme és futur, és futur per als agricultors i productors, és futur pel sector i és futur per a les nostres famílies i pobles”.
 
Val a dir que la nova cooperativa, fruit de l’esmentada fusió, aglutina una seixantena de socis que produeixen 4 milions de quilos de fruita anuals, continuarà utilitzant les instal·lacions de les dues antigues cooperatives, ja que ambdues tenen càmeres frigorífiques i el volum de producció és prou elevat per a utilitzar totes les infraestructures i, en canvi, les oficines s’unificaran en una mateixa seu. La comercialització es continuarà desenvolupant a través del Grup Actel.
 
FOTO WEB 2
Un moment de la visita a la seu de Futreco Bioscience.
Visita a l’empresa d’agrobiotecnologia Futureco Bioscience
 
D’altra banda, també aquest matí el conseller Josep Maria Pelegrí, acompanyat  de la directora dels Serveis Territorials del Departament a Barcelona i la Catalunya Central, ha visitat, a Sant Pere Molanta, en el municipi d’Olèrdola, la seu de Futreco Bioscience, empresa d’agrobiotecnologia dedicada a la investigació, desenvolupament, fabricació i comercialització de productes per a la protecció i nutrició de cultius agrícoles. Així, desenvolupa bioplaguicides i bioestimulants de cultius, i compta amb acords amb centres d’investigació públics i privats; compta amb 5 línies de negoci associades a productes de protecció i nutrició vegetal: bioplaguicides, extractes botànics protectors, activadors de defenses, bioestimulants, correctors de carències, estructuradors de sòls i coadjuvants. Tots els productes estan basats en fonts naturals, i alguns d'ells serveixen com a entrades d'Agricultura Ecològica.
 
L’empresa, fundada el 1993, present en 22 països i amb socis, col·laboradors i partners arreu del món, té avui com un dels seus majors actius la seva inversió en R+D+I, i els productes que ofereix van en la línia que promou la Unió Eruopea (UE) de promoure la Gestió Integrada de Plagues i els productes i mitjans alternatius a la lluita química tradicional per a controlar les plagues dels nostres cultius.  A més, ha rebut diversos premis i guardons que reconeixen la trajectòria, qualitat i excel·lència, com el Premi a la Investigació Fundació Universitat-Empresa, el Premi a la Internacionalització de l'economia catalana (2005), i recentment, de mans del Rei, un accèssit en la categoria de producte innovador als Premis europeus de medi ambient de 2014 pel seu bioplaguicida contra la mosca blanca Nofly, que és el primer bioplaguicida desenvolupat i registrat íntegrament per una empresa de l’Estat per a la seva comercialització a Europa.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.

2  

Fitxers adjunts

Foto 1.

Foto 1.
JPG | 143

Foto 2.

Foto 2.
JPG | 273