Roda de premsa Presentació Campanya SCT 2015
 
·         Sota el lema Vius connectat. Conduint desconnecta l’acció pretén sensibilitzar dels perills de les desatencions relacionades amb els aparells tecnològics
 
·         També s’ha presentat el dispositiu especial de trànsit amb motiu de la segona fase de la Setmana Santa 2015
 
 
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, el director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern i el cap de la Comissaria general de Mobilitat de Mossos d’Esquadra, Miquel Esquius, han presentat avui en roda de premsa la campanya d’aquest any sota el lema Vius connectat. Conduint desconnecta per conscienciar el conjunt de conductors i conductores de Catalunya del perill de les distraccions relacionades amb els aparells electrònics i la telefonia mòbil durant la conducció.
 
Espadaler ha explicat que el nombre d’accidents durant el primer trimestre del 2015 no ha augmentat respecte a l’any passat , però si ho han fet els accidents greus i les víctimes mortals. “Tenim un problema, aquest primer trimestre hi ha hagut 13 víctimes mortals més i això ens preocupa” . En aquest sentit, el conseller ha especificat que des del Departament i a través del Servei Català de Trànsit s’esta treballant per posar-hi remei “tal i com vam fer amb la sinistralitat de motos hem creat un grup de treball per conèixer les causes d’aquests accidents”.
 
Pel que fa a les causes i tipologia d’aquests accidents el conseller ha donat diversos motius; l’augment de la mobilitat, en un 4%, l’envelliment del parc mòbil i la manca d’inversions en algunes carreteres. Pel que fa la tipologia Espadaler ha mostrat la seva preocupació en l’increment dels xocs frontals “aquest any hi ha hagut 14 accidents provocats per col·lisions frontals amb 16 víctimes mortals, tipologia que ha augmentat respecte l’any passat”.
 
Espadaler també s’ha referit a les distraccions en la conducció com a causa de la majoria dels accidents “es consolida que la distracció és la primera causa dels accidents i també dels accidents mortals” i ha afegit “entre les distraccions la que més es produeix és l’ús de la telefonia mòbil.
 
En aquest sentit, el conseller d’Interior ha remarcat “conscients que aquesta és la primera causa de sinistralitat hem engegat diferents accions que s’orienten a combatre les distraccions sobretot en l’ús dels dispositius mòbils”: una nova campanya als mitjans de comunicació i una App.
 
Nova campanya de sensibilització
L’objectiu de la nova campanya de sensibilització viària Vius connectat. Conduint desconnecta, és incitar a la reflexió sobre el fet que distreure’s durant la circulació a través de la manipulació del dispositius electrònics, com els telèfons mòbils, aparells reproductors de música o GPS, pot provocar accidents de trànsit amb víctimes.
 
Respecte de la campanya Espadaler ha destacat que “no ens conformem perseguint i denunciant aquestes faltes sinó que som proactius a través d’aquesta campanya”. Vol contribuir a la millora de la seguretat viària evitant les distraccions donant eines, instruments per a la sensibilització”, i ha afegit que “tots plegats prenem consciència que l’ús de la telefonia mòbil sigui incompatible amb conduir”.
 
La difusió de la campanya s’iniciarà aquesta Setmana Santa i s’allargarà fins al novembre de 2015. Els elements són: dos espots de 30”, una falca de 25” i tres gràfiques i les adaptacions als diferents mitjans escrits i online i es reforçarà l’emissió durant els períodes festius que registren una elevada mobilitat.
 
App Conduint
Per reforçar la campanya de conscienciació viària sobre distraccions, s’ha desenvolupat des del Departament d’Interior i l’SCT una aplicació per a mòbils anomenada Conduint. Espadaler ha explicat el seu funcionament i les avantatges de l’aplicació “és gratuït, garanteix la privacitat i està disponible per a dispositius Android”.
 
Aquesta aplicació es podrà descarregar també des del portal dels serveis mòbils de la Generalitat: http://www.gencat.cat/mobils/cat/index.htm
 
 
Dispositiu especial de trànsit segona fase de la Setmana Santa 2015
D’alta banda, el director del Servei Català de Trànsit, Joan Josep Isern, i el cap de la Comissaria general de Mobilitat de Mossos d’Esquadra, Miquel Esquius, han presentat el dispositiu especial de trànsit amb motiu de la segona fase de la Setmana Santa 2015.
 
La mobilitat dels vehicles té dues direccions que no són les habituals durant la resta de l’època de l’any, per una part la muntanya i per altra els destins de platja” ha destacat Isern. Durant aquests dies de Setmana Santa es preveu que la mobilitat sigui d’uns 600.000 vehicles, segons Isern “sortiran entre un 4 i 5% més vehicles respecte de l’any passat”.
 
El dispositiu, d’aquesta segona fase d’operació sortida, començarà demà a partir de les 15.00h i finalitzarà dilluns 6 d’abril a les 24.00 hores. “El dispositiu a la xarxa viària es fa en funció de la necessitat de la mobilitat”.
 
El director del Servei Català de Trànsit ha demanat prudència, estar en contacte amb les informacions que s’emeten a través dels canals habituals: web, twitter, i sobretot “evitar les distraccions i  evitar baixar la guàrdia”.
 
 
 
 
Adjuntem arxius Dossier de premsa campanya Vius connectat.Conduint desconnecta i Dossier especial de trànsit Segona fase Setmana Santa 2015.

2  

Fitxers adjunts

Dossier presentació Campanya SCT 2015

Dossier presentació Campanya SCT 2015
PDF | 160

Dossier dispositiu Setmana Santa 2015

Dossier dispositiu Setmana Santa 2015
PDF | 785