Servei Català de Trànsit

Balanç de les incidències més destacades de la segona fase de l'operació sortida de la Setmana Santa 2015

query_builder   3 abril 2015 15:05

event_note Nota de premsa

Balanç de les incidències més destacades de la segona fase de l'operació sortida de la Setmana Santa 2015

 
Des d’ahir dijous a les 15.00 h fins a les 15.00 h d’avui divendres, han sortit de l’àrea metropolitana de Barcelona 404.620 vehicles, un 99% dels vehicles previstos
 
Els problemes circulatoris més destacats d’aquest matí s’han localitzat a diversos trams de l’AP-7, a la N-340 i a la C-17
L’SCT demana als conductors màxima prudència al volant davant l’elevada mobilitat que hi haurà durant el retorn, diumenge  a la tarda, i al llarg de tot el dilluns
 
Des de l’inici d’aquest període festiu, el passat divendres 27 de març, hi ha hagut 2 accidents mortals amb 2 morts a la xarxa viària interurbana catalana
 
Des d’ahir dijous a les 15.00 h fins a les 15.00 h d’avui divendres, han sortit de l’àrea metropolitana de Barcelona 404.620 vehicles, el que representa un 99% dels previstos (410.000 vehicles), una xifra superior als 399.017 vehicles registrats durant la Setmana Santa de 2014.
 
La via que ha concentrat més volum de trànsit aquest matí ha estat l’AP-7 on hi ha hagut retencions a Mollet del Vallès, La Roca del Vallès, Llinars del Vallès i a Hostalric en sentit nord i a Martorell, Gelida i a la sortida d’Altafulla en sentit sud.
 
Per accedir a zones costaneres hi ha hagut aturades a la C-25 i a la C-65 a Cassà de la Selva en direcció Llagostera;  a la C-31 a Platja d’Aro cap a Palamós; a la C-32 a Mataró en direcció nord i a Tordera per enllaçar amb la GI-600 i en aquesta via cap a Blanes; a la N-340 a Bellvei, al Vendrell i a Torredembarra per anar cap a Tarragona; a la C-31 a Viladecans en direcció Castelldefels; i a la C-32 a Gavà i a Sitges en sentit Tarragona.
 
També hi ha hagut problemes de trànsit a la N-II a Figueres en direcció nord i a la C-15 a Capellades per anar cap a Vilafranca.
 
D’altra banda, per anar cap al Pirineu s’han registrat retencions a la C-17 a Ripoll i a la C-16 a Berga.
 
Al llarg d’aquest matí per facilitar l’operació sortida, s'ha anul·lat el carril lent en sentit nord de la C-16 entre Berga i Cercs i a la GI-662 a Castell-Platja d'Aro i a la N-340 al Vendrell s'ha invertit la prioritat a les rotondes per facilitar la mobilitat d’accés a les zones de platges. A més, el carril bus-VAO de la C-58 en sentit Ripollet ha estat obert a tos els vehicles (excepte camions de 7,5 o més tones), independentment del nombre d’ocupants.
 
Ahir dijous a la tarda, es van registrar menys problemes però sí que hi va haver aturades a l’A-2 al Bruc cap a Lleida; a la N-340 a l’Arboç i al Vendrell en sentit Tarragona, a la GI-600 a Tordera cap a Blanes; i a la N-260 a Puigcerdà en sentit nord.
 
Durant la tarda del diumenge 5 d’abril i tot el dilluns 6 d’abril, en aquesta segona fase de la Setmana Santa, es desenvoluparà l’operació retorn. Es preveu que uns 595.000 vehicles retornin a Barcelona i la seva l’àrea d’influència. Davant la previsió de complicacions viàries destacades per l’elevat volum de trànsit, l’SCT demana als conductors que extremin la prudència i no abaixin la guàrdia al volant, tant en viatges llargs per vies principals com en trajectes curts en vies conegudes. Cal tenir present que els desplaçaments locals poden ser tant o més perillosos que els moviments de llarg recorregut.
 
Pel que fa a la sinistralitat, des d’ahir  dijous a les 15.00 h fins a avui a les 15.00 h en què s’ha desenvolupat la segona fase de l’operació sortida de Setmana Santa, no hi ha hagut cap accident mortal a la xarxa viària interurbana de Catalunya. Des del començament del dispositiu especial de Setmana Santa, el passat  27 de març a les 15.00 h, han mort dues persones en dos accidents mortals de trànsit a les carreteres i autopistes catalanes. El primer sinistre va succeir el passat diumenge 29 de març, a la N-240 a L’Espluga de Francolí (Conca de Barberà) quan un turisme va sortir de la via i posteriorment va bolcar. Com a conseqüència de la topada, va morir la passatgera posterior del vehicle, Maria del Pilar S. E., de 72 anys d’edat i veïna de Barcelona. L’altre accident va tenir lloc ahir dijous al matí, a la BV-5105 a La Roca del Vallès (Vallès Oriental), on un camió i un turisme van topar frontalment i a causa de l’accident va morir la conductora del turisme, Raquel M.E., de 28 anys i veïna d’Argentona.  
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia