• Artur Mas manté la seva visita a Nova York com estava prevista. La resta dels actes a San Francisco els assumirà el secretari d'Afers Exteriors, Roger Albinyana
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha decidir posposar la seva visita oficial a l'estat de Califòrnia (EUA) per respecte al dol decretat pel governador Jerry Brown, amb motiu del recent traspàs de la seva germana, Cynthia Brown Kelly. El funeral de la germana del governador tindrà lloc el dilluns 6 d'abril, dia en què el president Mas tenia previst desenvolupar una agenda de reunions i actes a la ciutat de San Francisco. La decisió s'ha pres després de converses mantingudes en les darreres hores amb el govern californià.

Amb motiu de la celebració del funeral de la seva germana, el Governador ha anul.lat la seva agenda pública els propers dies, per dedicar temps a la seva família i persones properes. El president Mas, que li ha traslladat personalment el condol per la pèrdua d'una persona tan estimada, ha decidit posposar el seu viatge per respecte al governador Brown i la seva família.

El programa oficial a San Francisco, inclosa la signatura de l'acord de col.laboració entre els governs de Catalunya i Califòrnia, es mantindrà parcialment amb la participació del secretari d'Afers Exteriors i de la UE, Roger Albinyana, que assumirà aels actes que es mantinguin acompanyat del delegat del govern als EUA, Andrew Davis.

El president de la Generalitat realitzarà com estava previst el programa oficial de la visita a Nova York del 7 al 9 d'abril.