Territori

EWWR

Catalunya torna a tenir tres finalistes catalans al Premi Europeu de Prevenció de Residus

query_builder   4 abril 2015 12:03

event_note Nota de premsa

Catalunya torna a tenir tres finalistes catalans al Premi Europeu de Prevenció de Residus

  • L’Associació Espigoladors, l’empresa de càtering Campos Estela, de Rubí, i l’Hospital Germans Trias i Pujol, de Badalona, aconsegueixen situar-se en la fase final del premi, tots per projectes relacionats amb la lluita contra el malbaratament alimentari

 

  • L’Agència de Residus de Catalunya havia presentat cinc candidatures d’entre les activitats organitzades durant la VI Setmana Europea de la Prevenció de Residus

 

  • La cerimònia de lliurament se celebrarà a finals de maig a Budapest
 
L’Associació Espigoladors, l’empresa rubinenca de càtering Campos Estela i l’Hospital Germans Trias i Pujol han accedit a la fase final del Premi Europeu de Prevenció de Residus. D’aquesta manera, tres dels 18 finalistes de tota Europa corresponen a projectes catalans.
 
En concret:
 
 
·        En la categoria Associacions/ONGs: l’Associació Espigoladors, pel projecte “Transformant productes imperfectes en oportunitats – Transforming imperfect produce into opportunities”, adreçat a la lluita contra el malbaratament alimentari, donant un protagonisme a col·lectius en risc d´exclusió social d´una manera transformadora, inclusiva i participativa.
·        En la categoria Empresa: El càtering Campos Estela, amb el projecte “Pesa, pensa - weight and think”, una reflexió amb els infants de 5 escoles per reduir la quantitat de menjar que es desaprofita en els menjadors escolars. Els resultats han estat excel·lents, aconseguint reduir un 35% el malbaratament alimentari.
·        En la categoria Altres: L’Hospital Germans Trias i Pujol, pel projecte “Minimització de les dietes hospitalàries”.
Cartell dia tem+àtic EWWR malbaratament
El veredicte del jurat, que està format per especialistes europeus independents en matèria de prevenció de residus, es farà públic a Budapest el dia 27 de maig.
 
El Premi Europeu de Prevenció de Residus distingeix iniciatives tenint en compte criteris d’originalitat de la proposta, el seu caràcter innovador, l’adaptabilitat a d’altres contextos regionals o locals, la mobilització del públic objectiu i la durada. L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) hi havia presentat cinc candidatures d’entre les activitats organitzades durant la VI Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que va comptar amb un dia temàtic centrat en la lluita contra el malbaratament alimentari, i que es va celebrar el passat mes de novembre a 28 regions, gràcies a la participació de 34 organitzadors i amb 11.993 activitats arreu d’Europa. Aquesta és una iniciativa que se celebra a Catalunya des de l’any 2008, i que coordina l’ARC sota el patrocini del Programa LIFE+ de la Comissió Europea. L’objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa accions de sensibilització i donar a conèixer estratègies de reducció de residus. Enguany, la VII Setmana Europea de la Prevenció de Residus se celebrarà del 21 al 29 de novembre i el dia temàtic versarà sobre la desmaterialització.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 415

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia