Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

66 nous municipis podran beneficiar-se del programa Leader

query_builder   7 abril 2015 12:37

event_note Nota de premsa

66 nous municipis podran beneficiar-se del programa Leader

El Departament d’Agricultura impulsa la diversificació econòmica de les zones rurals en el període 2014-2020, amb la preselecció d’11 grups d'acció local Leader i la convocatòria d’un ajut per a la preparació de les estratègies de desenvolupament local
 
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha convocat els ajuts a la preparació de les estratègies de desenvolupament local, adreçats als 11 GAL preseleccionats pel Departament per aplicar el programa Leader durant el nou període de programació 2014-2020. El termini de presentació de sol·licituds serà d’un mes a partir de l’endemà de la publicació de l’Ordre al DOGC.
 
L’objecte d’aquesta convocatòria és sufragar les despeses d’assistència tècnica per a la preparació i posada en funcionament de les estratègies de desenvolupament local dels 11 GAL Leader preseleccionats pel Departament, en el marc del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020.
 
Tal com estableix la convocatòria per a la selecció de grups d’acció local i estratègies de desenvolupament rural per aplicar a Catalunya el desenvolupament local participatiu en el marc del PDR 2014-2020, el procés de selecció dels GAL tindrà lloc en dues fases: en la primera, s’han seleccionat provisionalment els GAL presentats a la convocatòria; en la segona, els GAL preseleccionats presentaran, per a la seva aprovació, les estratègies de desenvolupament local en el termini de tres mesos a partir de la data de preselecció.
 
Les estratègies de desenvolupament local han d’incloure els objectius i com es preveu assolir-los, els agents que participaran en l’estratègia, una descripció de la zona d’actuació i dels recursos, les línies d’actuació i els criteris de selecció de projectes, entre d’altres.
 
També hauran d’acreditar la participació dels agents públics i privats del territori en l’elaboració de l’estratègia, i promoure, com a elements transversals, la innovació, la millora del medi ambient i la mitigació del canvi climàtic.
 
En el pròxim període de programació 2014-2020, el Departament ha incorporat 66 municipis a l’àmbit territorial del Leader, que ara arriba als 556 municipis representatius del 73,24% del territori català.
 
Els ajuts que preveu l’Ordre de convocatòria, per un total d’1.000.000 d’euros, són cofinançats pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), i van a càrrec d’una partida pressupostària del Departament per a l’any 2015 dotada amb un import màxim de 570.000 euros, la qual cosa suposa el 57% del finançament d’aquests ajuts. La resta, 430.000 euros, van a càrrec del fons FEADER (43%).
 
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia