Imatge
 
 
·         Catalunya Ciutat(s) barreja l’art i l’urbanisme a través d’obres en diferents suports tècnics d’artistes com Perejaume, Marcel·lí Antúnez o Joan Fontcuberta, entre d’altres
 
·         La mostra, que es pot visitar al Museu Marítim de Barcelona fins el proper 12 d’abril, recorre el desplegament del fet urbà a Catalunya des del Noucentisme
 
El proper dijous, 9 d’abril, a les 19 hores, tindrà lloc la darrera sessió del cicle de debats emmarcats en l’exposició Catalunya Ciutat(s), organitzada pel Departament de Territori i Sostenibilitat, que abordarà els Nous mapes, noves arquitectures, nous imaginaris. El col·loqui tindrà lloc al CCCB.
 
La conferència inaugural de la jornada anirà a càrrec de Ramon Folch, doctor en biologia i socioecòleg. El seu camp d’actuació és la recerca i la gestió territorial i urbanística des d’una aproximació sostenibilista, enfocament que ell mateix ha contribuït a definir i a desenvolupar. Des de 2004 és president del Consell Social de la Universitat Politècnica de Catalunya.
 
L’acompanyaran en la taula rodona posterior Judith Carrera, cap de debats i conferències del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona; Vicente Guallart, arquitecte en cap de l'Ajuntament de Barcelona, i Sergi Rovira, cap de l'Àrea de Sostenibilitat del Centre UNESCO de Catalunya.
 
Aquest serà el darrer dels cinc debats que han acompanyat l’exposició, on figures de primer nivell dels camps de l’arquitectura i l’urbanisme han repassat temes com el paisatge, l’arquitectura com a testimoni de la història, la relació entre la ciutat i el territori o els espais de la vida quotidiana. Properament es presentarà el catàleg de Catalunya Ciutat(s), que recollirà el contingut de tots els col·loquis.
 
Radiografia del territori des del Noucentisme
 
Catalunya Ciutat(s), que es veure pot veure al Museu Marítim de Barcelona fins el 12 d’abril, recorre el desplegament de la complexitat humana, urbana i paisatgística de Catalunya des del Noucentisme, tot reflexionant sobre els reptes actuals i abordant els nous paradigmes de futur.
 
Així, barreja l’art, l’urbanisme i el paisatgisme a través d’obres en diferents suports tècnics d’artistes i arquitectes com Perejaume, RCR, Marcel·lí Antúnez, Olga Felip Arquitectes o Joan Fontcuberta, entre d’altres.
 
L'exposició s'emmarca en la celebració del centenari de la creació de la Mancomunitat, que representa posar la cultura a l’eix de la construcció del país i l'inici dels estudis territorials al Principat.
 
Partint d’aquesta base de la modernitat, la mostra fa una radiografia de l’estat actual del territori des del punt de vista de la percepció de les persones sobre el seu entorn, sobre el paisatge que s’ha codificat, sobre l’estructura de ciutats i les infraestructures, n’aborda els reptes actuals i esbossa el nou paradigma que s’endevina pel futur, centrat en una nova relació entre la persona i el seu entorn, entre el fet urbà i el rural.
 
 

2  

Fitxers adjunts

Cartell de l'exposició

Cartell de l'exposició
JPG | 234

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 677