Drets Socials

Benestar Social i Família implementa una formació per a familiars d'alumnes a Figueres

36 persones ja s'han inscrit al curs que es durà a terme a l'escola Josep Pous i Pagès

query_builder   9 abril 2015 18:00

event_note Nota de premsa

Benestar Social i Família implementa una formació per a familiars d'alumnes a Figueres

36 persones ja s'han inscrit al curs que es durà a terme a l'escola Josep Pous i Pagès

El Departament de Benestar Social i Família implementarà el programa Formació de familiars a l’escola Pous i Pagès de Figueres. El curs té per objectiu preparar la prova per a obtenir el graduat en educació secundària. Les 36 persones que de moment s’hi han inscrit són familiars d’alumnes del centre. Tal com s’ha explicat a la xerrada informativa que ha tingut lloc aquesta tarda, les classes començaran aquest mes i s’allargaran fins l’abril de 2016, quan tindrà lloc la prova oficial per obtenir el títol. 
 
Es tracta de la tercera experiència d’aquestes característiques que porta a terme Benestar Social i Família. El CEIP Mediterrani de Tarragona ja ha implementat durant dos anys consecutius aquesta actuació educativa d’èxit i el Casal Cívic de Lleida n’està celebrant la primera edició.
 
La formació per a obtenir el graduat en educació secundària és una necessitat urgent per la població adulta gitana, molt demanada per les entitats i representants gitanos del territori com a mitjà imprescindible per a la inserció laboral i la millora de l’ocupabilitat de les persones.
 
A banda d’aquests beneficis pels adults inscrits, el programa també afavorirà els seus fills i filles ja que la participació dels familiars en processos formatius té una incidència directa en el rendiment dels nens i nenes, millora la seva motivació i sentit cap els estudis. El repte de l’aprenentatge s’introdueix a les llars i es comparteix amb els adults de referència.
 
El fet de formar-se al mateix centre educatiu on assisteixen els seus fills i filles també afavorirà les relacions de col·laboració entre la família i l’escola i introduirà referents gitanos adults al centre com a noves figures educadores.
 
Amb el programa Formació de familiars el Departament de Benestar Social i Família dóna compliment a les recomanacions de la Comissió Europea pel que fa al poble gitano. Entre les directrius que s’estableixen, la CE demana als Estats membres que animin els joves gitanos a cursar educació secundària i superior i també insten a promocionar la igualtat dels gitanos en l’accés a l’educació i al mercat de treball.
 
L’Ajuntament de Figueres i la Fundació SER.GI col·laboraran amb el Departament en la implementació de l’actuació educativa Formació de familiars a l’escola Pous i Pagès.
 
Un coordinador gitano del barri vetllarà també per l’èxit de l’experiència. Entre d’altres funcions, s’encarregarà de dinamitzar els grups i mantenir la cohesió; fer d’interlocutor entre l’entitat gestora i l’alumnat en cas que sigui necessari, seguir les incidències d’assistència en cas que n’hi hagi o acompanyar els alumnes el dia de l’examen.
 
La formació de familiars a Tarragona i Lleida
 
El mes de novembre de 2013 Benestar Social i Família va començar a implementar Formació de familiars al CEIP Mediterrani de Campclar (Tarragona) on actualment s’està celebrant una segona edició d’aquest curs. El centre educatiu va començar a funcionar com a comunitat d’aprenentatge el 2012. L’absentisme escolar el curs 2011/12 era del 40% al matí, i per la tarda 53%. Enguany els percentatges d’absentisme s’han reduït a un 0% al matí i un 3,42% a la tarda.
 
A més de combatre l’absentisme, els familiars comencen a participar en les diferents comissions de l’escola (convivència, absentisme, aprenentatge, selecció de prioritats) i també en els grups interactius.
 
D’altra banda, en el marc del programa Formació de familiars un total de 56 lleidatans està rebent també formació per a presentar-se a les proves del graduat d’educació secundària. En aquest cas, les classes s’imparteixen al Casal Cívic de la Generalitat, al barri de la Mariola.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia