Recerca i Universitats

logo Doctorats Industrials

Actualment hi ha 150 projectes en marxa amb la col·laboració de les universitats catalanes i més de 120 empreses

L'èxit del Pla de Doctorats Industrials es consolida amb 75 nous projectes

Aquesta tercera edició compta amb més finançament i flexibilitza el calendari per ajustar-lo a les necessitats de tots els agents

query_builder   8 abril 2015 10:39

event_note Nota de premsa

Actualment hi ha 150 projectes en marxa amb la col·laboració de les universitats catalanes i més de 120 empreses

L'èxit del Pla de Doctorats Industrials es consolida amb 75 nous projectes

Aquesta tercera edició compta amb més finançament i flexibilitza el calendari per ajustar-lo a les necessitats de tots els agents

Doctorats Industrials
El Govern, a través de la Secretaria d’Universitats i Recerca, consolida el Pla de Doctorats Industrials amb la posada en marxa d’una nova campanya per impulsar el desenvolupament de 75 nous projectes després de l’èxit de la segona edició. A més, el Govern donarà 25 ajuts específics que comptaran, a partir d’aquesta edició, amb la subvenció de la matrícula del programa de doctorat. Per oferir més flexibilitat a empreses, universitats i doctorands s’han augmentat de tres a quatre les dates de resolucions dels ajuts.
 
Des de l’inici del Pla, s’han posat en marxa  més de 150 projectes amb la col·laboració de les universitats catalanes, tant públiques com privades, conjuntament amb 120 empreses, des de starts-ups fins a grans companyies i en tots els àmbits (ciències, enginyeries, ciències de la salut i humanitats, entre d’altres). En opinió del secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà, “amb 75 nous projectes i els més de 150 ja en marxa, s’afavoreix que Catalunya augmenti les quotes transferència de coneixement i que aquest acabi revertint en la societat”.
 
En aquest mateix sentit, el director del Pla i catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), el doctor Antonio Huerta afirma que “la consolidació del Pla de Doctorats Industrials ajuda a augmentar la competitivitat de l’economia incorporant talent i persones altament qualificades a les empreses”.
 
Oportunitat per a estudiants, empreses, universitats i centres de recerca
L’objectiu del Pla de Doctorats Industrials és contribuir a la competitivitat i internacionalització de la indústria catalana, reforçar els instruments per captar el talent que genera el país i situar els futurs doctors en condicions de desenvolupar projectes d’R+D+I en una empresa.
 
L’element essencial del procés de doctorat industrial és el projecte de recerca de l’empresa on el doctorand desenvolupa la seva formació investigadora, en col·laboració amb una universitat, i que és objecte d’una tesi doctoral. Els doctors industrials actuen així com a ponts de transferència de coneixement i contribueixen a estrènyer les relacions entre el teixit industrial de Catalunya i les universitats i centres de recerca.
 
Els doctorats industrials permeten a les empreses accedir als grups de recerca capdavanters i a l’ús de les seves infraestructures, així com obtenir ajuts econòmics i beneficiar-se de les deduccions i bonificacions fiscals. A les universitats, els facilita la transferència de la seva tecnologia i els seus coneixements a l’entorn productiu i reforça els seus vincles amb el món empresarial. Als doctorands els permet formar-se en un entorn altament innovador amb una doble supervisió, acadèmica i empresarial, en el marc d’un contracte laboral de tres anys i amb diversos avantatges, com la matrícula gratuïta o una borsa de mobilitat.
 

El Pla està gestionat per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) i, a partir d’aquest any, compta amb la col·laboració de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) per a la seva dinamització. Així mateix, compta amb el suport de les 12 universitats catalanes i el món empresarial per afavorir la transferència de coneixement al sector productiu. Podeu trobar la informació detallada al web  http://doctoratsindustrials.gencat.cat.

 

En aquest enllaç podeu consultar la Convocatòria DI 2015:

3  

Fitxers adjunts

Comunicat Doctorats Industrials

Comunicat Doctorats Industrials
PDF | 52

Foto Doctorats Industrials 1

Foto Doctorats Industrials 1
JPG | 458

Foto Doctorats Industrials 2

Foto Doctorats Industrials 2
JPG | 583

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia