El concurs del servei de transport sanitari manté el pressupost de licitació amb 214 milions d’euros i aposta per la unificació de la gestió del transport sanitari urgent i no urgent
 
Es mantenen els llocs de treball i el nombre de vehicles respecte al 2014
 
Es prioritza l’assistència qualificada per sobre del trasllat de pacients amb la contractació de nous vehicles d'intervenció ràpida (VIR)
 
El Servei Català de la Salut (CatSalut) fa pública l'adjudicació del nou contracte per a la prestació del servei de transport sanitari de Catalunya, amb un valor total de 214 milions d’euros de sortida (es manté el pressupost de 2014). El nou concurs, que augmenta el nombre d'hores en un 5,29% i manté els llocs de treball i el nombre de vehicles que prestaran servei, tindrà un període vigent de 6 anys prorrogable fins a un màxim de 10 anys.
 
L'adjudicació d'aquest nou concurs planteja el desplegament d'un model millorat de transport sanitari que aposta per la unificació de la gestió integral del transport sanitari, però que manté de forma separada les modalitats d'urgent i no urgent. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) en centralitzarà la gestió, fins ara coordinada entre el CatSalut (per al transport no urgent) i el SEM (per al transport urgent). L'objectiu és millorar la coordinació de les dues modalitats de transport, l’ús dels recursos i la gestió.
 
El model millorat de transport, que replanteja els recursos disponibles en funció de les necessitats i els fluxos sanitaris de cada territori, inclou com a novetat la priorització de l'assistència dels pacients in situ per sobre del trasllat amb la incorporació de nous vehicles d'intervenció ràpida (VIR). Els VIR, que no efectuen trasllats, són turismes més àgils que les ambulàncies convencionals i estan equipats amb un metge i un tècnic en emergències sanitàries (TES) amb la finalitat d’oferir una primera valoració de l'atenció i dels recursos necessaris a desplegar.
 
El model incorpora vehicles més àgils i ràpids, situats estratègicament a tot el territori, per donar suport a la resta d'unitats i disminuir el temps de resposta del primer recurs (valoració dels pacients). A més, incorporen tecnologia capdavantera que permet la transmissió de dades entre les unitats i la Central de Coordinació i la comunicació amb la història clínica compartida a Catalunya (HC3).
 
En relació amb la gestió dels recursos humans, de la mateixa manera que en anteriors concursos de transport sanitari convocats pel CatSalut, les bases del concurs inclouen la subrogació del personal, tal com estableix el conveni laboral del transport sanitari, i el nombre de vehicles.
 
La resolució d’adjudicació del concurs i els informes tècnics que l’acompanyen es poden consultar a la pàgina web del Perfil del Contractant: