Imatge
·         El Departament de TES tramita els PDU del Circuit de Catalunya, de la Riera de Caldes Sud i del Parc de l’Alba
 
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha apostat avui per impulsar el corredor al voltant de la B-30 amb tres dels 15 plans directors urbanístics (PDU)  que tramita el Departament per a rellançar el teixit productiu i l’activitat econòmica. Es tracta dels PDU del Circuit de Catalunya, de la Riera de Caldes Sud i del Parc de l’Alba.
 
Vila ha inaugurat la jornada B30: Un territori competitiu. Factors per al seu desenvolupament, que organitza l’associació Àmbit B30. El conseller ha qualificat el territori que abasta aquest corredor, que gira al voltant de l’AP-7 i de les seves calçades laterals, la B-30, de “veritable espina dorsal” del teixit productiu català, i d’“una de les millors i gran avingudes de la Catalunya considerada com a xarxa de ciutats”.
 
El territori dins l’àrea d’influència de la B-30 aplega 1,3 milions d’habitants de les comarques del Vallès Oriental, Vallès Occidental i Baix Llobregat, i contribueix en un 17% al PIB total de Catalunya.
 
Així, Vila ha considerat que “la densitat, l’existència de massa crítica, és el que ens fa competitius” i ha assegurat que “si resolem l’articulació dels Vallesos, aquest país té el futur perfectament garantit”, gràcies al seu “mosaic” d’activitats econòmiques, acadèmiques i socials.
 
L’Associació Àmbit B30 està formada per 54 organitzacions entre empreses, centres de recerca, universitats, ajuntaments i sindicats de 23 municipis. El seu objectiu és impulsar la competitivitat i la millora d’un territori que aplega el 18,6% de les empreses del sector industrial català i on els centres de treball relacionats amb serveis considerats de tecnologia punta s’han incrementat un 30%.

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 159

Imatge

Imatge
JPG | 294