Drets Socials

S'obre el termini per sol·licitar les deu beques d'inserció professional que Benestar Social i Família ofereix a través del Carnet Jove

query_builder   8 abril 2015 16:00

event_note Nota de premsa

S'obre el termini per sol·licitar les deu beques d'inserció professional que Benestar Social i Família ofereix a través del Carnet Jove

Els joves seleccionats rebran ajuts de 5.000 euros i col·laboraran amb empreses de referència en el món de la comunicació
 
Les sol·licituds es poden presentar fins el 27 de maig a través del web www.carnetjove.cat
Cartell Beques Carnet Jove
L’Agència Catalana de la Joventut del Departament de Benestar Social i Família obre el termini per sol·licitar les deu Beques Carnet Jove per promoure l’accés de joves al món professional en el camp de la comunicació.
 
La convocatòria, oberta fins el 27 de maig, s’adreça a tots els titulars del Carnet Jove d’entre 16 i 30 anys. Les persones seleccionades rebran una beca de 5.000 euros i realitzaran una estada d’un any en empreses de referència. Les tasques que desenvolupin estaran tutoritzades per un responsable de l’empresa col·laboradora amb seguiment per part del Carnet Jove.
 
Les beques convocades són:
 
Ø      Beca Carnet Jove Connecta’t al Còmic: Publicació de 22 tires còmiques a Ediciones El Jueves, onze tires a la revista en paper de caràcter setmanal El Jueves, i onze més a la web de la mateixa publicació. A més, la persona guanyadora de la beca o una de les quatre finalistes, podran editar un llibre amb Panini Còmics.
 
Ø      Beca Carnet Jove Connecta’t al Disseny: Col·laboració amb l’estudi de disseny gràfic del Programa Connecta’t del Carnet Jove. La persona beneficiària elaborarà el disseny i la il·lustració de les convocatòries del programa per a l’any 2016.
 
Ø      Beca Carnet Jove Connecta’t a les Lletres: Beca de redactor al diari El Punt Avui, amb la publicació d’un mínim d'onze peces periodístiques.
 
Ø      Beca Carnet Jove Connecta’t a la Ràdio: Col·laboració amb el departament musical de la cadena 40 Principales
 
Ø      Beca Carnet Jove Connecta’t a la Fotografia: Col·laboració amb la secció de fotografia del diari La Vanguardia, on publicarà un mínim de 20 fotografies.
                                                   
Ø      Beca Carnet Jove Connecta’t al Grafisme: Accedirà al món del disseny gràfic dins del sector televisiu, amb una estada formativa en pràctiques a Televisió de Catalunya (TVC) durant una temporada.
 
Ø      Beca Carnet Jove Connecta’t a la Caracterització: Accedirà al món de la caracterització, el maquillatge i la perruqueria dins del sector televisiu, amb una estada formativa en pràctiques a TVC durant una temporada.
 
Ø      Beca Carnet Jove Connecta’t a l’Ambientació: Accedirà al món de l’escenografia i el disseny d’interiors dins del sector televisiu, amb una estada formativa en pràctiques a TVC durant una temporada.
 
Ø      Beca Carnet Jove Connecta’t al Muntatge Musical: Accedirà al món del muntatge musical dins del sector televisiu, amb una estada formativa en pràctiques a TVC durant una temporada.
 
Ø      Beca Carnet Jove Connecta’t al Vestuari: Accedirà al món del vestuari i la moda dins del sector televisiu, amb una estada formativa en pràctiques a TVC durant una temporada.
 
Període de sol·licituds i requisits
 
Els joves interessats a accedir a les diferents beques poden presentar la seva sol·licitud a través del web www.carnetjove.cat/connectat. Els formularis s’hauran d’acompanyar d’un projecte que demostri les aptituds i capacitats de la persona aspirant. Durant els mesos d’estiu es resoldran i comunicaran les adjudicacions de les beques a les persones beneficiàries. L’inici de l’estada a les diferents empreses col·laborades serà a partir del setembre de 2015 i s’allargarà durant un any.
 
Inserció professional i casos d’èxit
 
L’objectiu principal de les Beques Carnet Jove és la inserció professional dels joves seleccionats. Mitjançant l’estada a les empreses, els joves adquireixen coneixements i experiència en el seu sector professional. La beca també representa una oportunitat per ampliar el currículum i, en alguns casos, per continuar la seva activitat a la mateixa corporació.
 
Entre els més de 60 joves que han gaudit d’aquesta beca n’hi ha que han assolit un èxit professional molt remarcable durant i després de la seva estada a l’empresa. És el cas de la periodista Alba Carreras, el guionista Xavi Cazorla, el fotògraf Albert Jódar i els dibuixants Aleix Saló, Raquel Córcoles i Dani i Raul Deamo.
 
 
El Carnet Jove també duu a terme altres iniciatives que contribueixen a la inserció professional dels joves com el Jurat Carnet Jove del Festival de Cinema Fantàstic de Sitges, l’acció “Vols ser reporter/a del Carnet Jove?” i el Càsting Carnet Jove.
 
Amb el mateix objectiu ofereix més de 1.000 avantatges en formació als més de 528.994 titulars del carnet. D’aquesta manera, els joves poden gaudir de beneficis en descomptes en escoles d’idiomes, màsters universitaris, cursos d’informàtica, d’art, música, dansa, teatre, cinema, perruqueria i esport, entre d’altres.

1  

Fitxers adjunts

Cartell Beques Carnet Jove

Cartell Beques Carnet Jove
JPG | 191

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia