MC a la senyora Amàlia Tarradas
La directora territorial de Benestar Social i Família a Girona, Montserrat Roura, ha lliurat aquesta tarda la Medalla Centenària de la Generalitat a la senyora Amàlia Tarradas i a la senyora Pietat Ruduà, veïnes de la Bisbal d’Empordà. Amics, familiars han acompanyat les homenatjades durant els actes de lliurament.
 
La senyora Amàlia Tarradas i Ros va néixer el 15 de març de 1915 a Torroella de Montgrí. És la gran de 7 germans, des de molt petita li agradava cosir i va fer d’aquesta afició la seva professió. Es va casar als 24 anys ella i el seu marit van tenir una filla i néts. Actualment continua fent labors i el que li agrada més és el Hardanger, que va aprendre quan era petita. Viu en companyia de la família del seu nét.
MC a la senyora Pietat Ruduà
Tot seguit, la senyora Pietat Ruduà i Boadella ha rebut la Medalla Centenària al seu domicili. Va néixer el 5 de març de 1915 a la Bisbal d’Empordà. El seu pare era llauner i la seva mare regentava una cotilleria. Es va casar l’any 1942 amb Conrad Saló, músic i compositor de sardanes que fou director de la Principal de la Bisbal. El matrimoni va tenir una filla, amb qui conviu actualment. També té tres néts i vuit besnéts. És aficionada a fer mitja, a llegir i fins fa poc feia mots encreuats cada dia. La seva família explica que als 98 anys encara l’acompanyaven a banyar-se a la platja de Palamós.
 
La Medalla Centenària és una iniciativa del Departament de Benestar Social i Família. Es tracta d'una medalla gravada amb el nom i l’any de naixement commemorativa del centenari. A aquest reconeixement institucional poden accedir-hi totes les persones residents a Catalunya que compleixin els requisits i realitzin la sol·licitud corresponent.

2  

Imatges

Foto de l'acte de lliurament de la Medalla Centenària a la senyora Amàlia Tarradas

Foto de l'acte de lliurament de la Medalla Centenària a la senyora Amàlia Tarradas 607

Foto de l'acte de lliurament de la Medalla Centenària a la senyora Pietat Ruduà

Foto de l'acte de lliurament de la Medalla Centenària a la senyora Pietat Ruduà 507