Una imatge de la presentació
Una imatge de la presentació
Aquest matí s’ha presentat a l’Institut Pla de l’Estany de Banyoles el conveni del cicle formatiu de grau mitjà d’Atenció a les persones en situació de dependència, en modalitat dual, que s’imparteix al centre. La presentació ha anat a càrrec d’Albert Bayot, director dels Serveis Territorials d’Ensenyament, i Lluís Jerez, en representació de les empreses col·laboradores del conveni.
 
Aquest curs 2014-2015 l’Institut Pla de l’Estany està impartint aquest cicle formatiu recollint les demandes i necessitats del teixit empresarial de la comarca relacionat amb el sector de la dependència. L’objectiu és que aquest cicle serveixi per formar professionals qualificats en aquest camp i, a la vegada, permeti garantir la continuïtat dels estudis postobligatoris de la població juvenil i en situació d’atur de la zona.
 
Aquest cicle, anant més enllà de les necessitats concretes de les empreses, dels alumnes i de l’institut, permet vincular-lo al territori. L’objectiu és arrelar aquests ensenyaments, garantir la qualificació d’aquesta professió, i a la vegada executar la tasca social que suposa garantir el benestar dels usuaris a qui assistiran aquests professionals.
 
El cicle formatiu de grau mitjà en modalitat dual, al qual estan matriculats 19 alumnes, consta de dos cursos lectius. La característica diferenciadora és que una part del currículum es desenvolupa en el centre educatiu i l’altra part de coneixements s’adquireixen en les empreses, amb les quals es forma un vincle de col·laboració a través del conveni. D’aquesta manera, les empreses aconsegueixen professionals qualificats i formats específicament, els alumnes tenen contacte amb el món laboral mentre estan estudiant, i els instituts poden adaptar-se a temps real als canvis que es produeixen en el món laboral.
 
Les empreses col·laboradores són:
-      Residència i centre de dia “El Vellet”
-      Serveis Socials “Artris”
-      Residència per a gent gran “Els cirerers”
-      La Solana
-      Residència per a gent gran i centre de dia “Sagrat Cor”
-      Centre de serveis per a la gent gran “Vall del Terri”
-      Residència i serveis per a la gent gran “Pla de Martís”
-      Residència per a gent gran “El mirador de l’Estany”
 
Es preveu que el juny 2016 es graduï la primera promoció de tècnics en dependència en formació dual de l’Institut Pla de l’Estany.

1  

Fitxers adjunts

Una imatge de la presentació

Una imatge de la presentació
JPG | 4084