Drets Socials

Benestar Social i Família dotarà enguany el Camp de Tarragona amb 14,7 milions per finançar serveis socials, lluita contra la pobresa i foment de la cohesió social i la igualtat

query_builder   9 abril 2015 11:06

event_note Nota de premsa

Benestar Social i Família dotarà enguany el Camp de Tarragona amb 14,7 milions per finançar serveis socials, lluita contra la pobresa i foment de la cohesió social i la igualtat

La directora territorial, Anna Vendrell, ha signat amb els ajuntaments de més de 20.000 habitants i els consells comarcals de la demarcació l’actualització de l’Acord marc de col•laboració entre Generalitat i ens locals
Acte de la signatura
El Departament de Benestar Social i Família dotarà enguany els ajuntaments de més de 20.000 habitants i els consells comarcals del Camp de Tarragona amb 14,7 milions d’euros per tal de finançar serveis socials bàsics i especialitzats, lluitar contra la pobresa i impulsar programes de reforç de la cohesió social i de promoció de la igualtat. Aquest divendres la directora dels Serveis Territorials del Departament a Tarragona, Anna Vendrell, ha signat l’actualització de l’Acord marc de col·laboració amb els ajuntaments de Calafell, Cambrils, Salou, Tarragona, Valls i el Vendrell i, en breu, també ho farà amb Reus. També han signat els consells comarcals de l’Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Priorat i Tarragonès.
 
El text adapta al context actual alguns dels criteris i objectius establerts en l’Acord marc 2012-2015 que permet planificar coordinadament la prestació dels serveis socials bàsics i els serveis especialitzats així com altres programes de benestar social i polítiques d’igualtat, famílies amb infants, gent gran, acció comunitària, persones amb discapacitat, infants i adolescents, joventut, persones amb problemes de drogodependències, persones afectades pel VIH/Sida o persones immigrades, entre d’altres.
 
A tota Catalunya, el Departament destinarà més de 187 milions d’euros als ens locals per tal de finançar serveis socials bàsics i especialitzats, la lluita contra la pobresa i el foment de la cohesió social i la igualtat.
 
La directora territorial ha explicat que “amb aquesta aportació de 14,7 milions a l’administració local de Tarragona, el Departament de Benestar Social i Família consolida els serveis que ja es finançaven l’any anterior i torna a reforçar les mesures relacionades amb la lluita contra la pobresa, especialment de les famílies amb infants i adolescents”. En aquest sentit es torna a garantir l’obertura dels centres oberts per a infants i adolescents a l’estiu, segons la detecció de necessitats i demanda de cada territori, així com la priorització de l’aportació que el Departament destina a contribuir a les despeses de les ajudes d’urgència social.
 
D’altra banda, també s’incrementa la dotació global dels programes d’acollida i integració de persones estrangeres immigrades pel desplegament reglamentari de la Llei d’acollida que es va aprovar a finals de l’any passat i que regula, entre d’altres, els serveis de primera acollida i els programes d’acollida especialitzada. 
El contracte programa permet la coordinació i la cooperació interadministrativa amb els ens locals en tots els àmbits competencials del Departament de Benestar Social i Família. Anna Vendrell ha explicat  ha explicat que “enguany és seguirà la mateixa línia que l’any passat i es reforçarà encara més tot allò relacionat amb els serveis d’atenció a la infància i a l’adolescència i el suport a les situacions d’urgència social”. La directora dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Tarragona també ha anunciat que ja s’està treballant amb les associacions municipalistes en el nou Acord marc en matèria de serveis socials, altres programes relatius al benestar social i polítiques d’igualtat pel període 2016-2019. 

1  

Fitxers adjunts

La directora territorial amb els representants dels consells comarcals i els ajuntaments signants

La directora territorial amb els representants dels consells comarcals i els ajuntaments signants
JPG | 2741

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia