Protecció Civil de la Generalitat ha activat en Alerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya per emergències en el transport de viatgers per ferrocarril FERROCAT pel descarrilament d’un comboi de Metro de la Línia 5 al túnel de la Vall d’Hebron a Barcelona.
 
A les 10:45 d’avui el Centre de Seguretat de Metro de Barcelona ha informat a Protecció Civil de la Generalitat de la sortida de la via d’un comboi de la línia 5 de Barcelona al túnel de l’estació de la Vall d’Hebron a uns 20 m de l'andana.
 
Els Bombers de Barcelona han procedit, junt amb personal de Metro, a l’evacuació de la seixantena de passatgers que anaven en el comboi. El Sistema d’Emergències Mèdiques SEM ha atès una dona de 27 anys per una crisi d'ansietat i se li ha donat l'alta in situ. No hi ha hagut més afectacions. El SEM ha desplaçat preventivament quatre unitats al lloc.
 
TMB informa que la línia 5 de Metro funciona entre Cornellà Centre i Horta i s'està habilitant transport alternatiu de la línia 5 entre Horta i Vall d'Hebrón.