• Coincidint amb la Setmana de Sant Jordi, Ferrocarrils batejarà el proper dia 22 d’abril nous trens de la sèrie 113 amb les opcions guanyadores d’un procés de votació popular entre els usuaris.
Imatge
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya obre, a partir d’avui, un procés de votació popular entre els seus usuaris per tal que proposin noms per batejar les unitats de tren de la sèrie 113, de la línia Barcelona-Vallès.

Fins al proper dia 15 d’abril els usuaris poden fer les seves propostes de noms amb una única condició: que siguin noms d’escriptors o escriptores. Les propostes es poden presentar a través dels comptes corporatius d’FGC, tant a Twitter (@FGC) com a Facebook (www.facebook.com/fgcferrocarrils) utilitzant l’etiqueta #FGCbateig, i a través del correu electrònic premsa@fgc.cat.

Totes les aportacions seran valorades i es decidirà amb quins noms es batejaran els trens, en un acte que se celebrarà el proper dia 22 d’abril.

FGC ja ha reservat una unitat de tren per batejar-la amb el nom del polític i cronista Ramon Muntaner, del que aquest any es commemora el 750è aniversari del seu naixement.

Aquesta iniciativa forma part del conjunt d’activitats que FGC està preparant per celebrar amb els seus usuaris la setmana de Sant Jordi, que sota el nom genèric de “Paraules entre vies” pretén difondre la cultura i la literatura entre els clients de Ferrocarrils en una jornada tan assenyalada a Catalunya.

En una acció similar, Ferrocarrils va decidir batejar les noves unitats de la sèrie 114 amb noms de dones. Per escollir els noms es va obrir un procés en què es va convidar a participar les entitats dels districtes que cobreix la línia. Els noms escollits van ser els de l’economista i política experta en el sector del transport públic Mercè Sala, el de l’escriptora i cronista del Putxet Elvira Farreras, la pedagoga i traductora Carme Serrallonga, l’escriptora Caterina Albert i la poetessa Clementina Arderiu.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 147