• El Departament, que comptarà amb un estand propi, té com a objectiu  informar a les empreses del sector de les possibilitats que ofereix l’FP

 

El Departament d’Ensenyament participarà per primera vegada en la fira especialitzada en el sector de la imatge personal, Cosmobelleza, organitzada per l’empresa grupo Cosmobelleza, per potenciar els cicles formatius de formació professional vinculats a aquest sector. Així, el Departament comptarà amb un estand propi per informar a les empreses de les diferents possibilitats que ofereix l’FP per poder donar resposta a les seves necessitats. La fira tindrà lloc els dies 11, 12 i 13 d’abril al recinte firal de Gran Via a la Fira de Barcelona.
 
Serà el professorat dels diferents centres de formació professional que imparteixen titulacions relacionades amb el sector qui informarà a les empreses visitants dels diferents serveis que poden obtenir a través de l’FP. Es volen facilitar eines que els permetin millorar la qualificació professional dels seus treballadors i també integrar personal format d’acord amb les seves demandes.
 
Les empreses es podran informar, entre d’altres serveis, de la incorporació de la figura de l’aprenent mitjançant estades productives a les empreses, de la formació per a treballadors, del reconeixement acadèmic de l’experiència dels treballadors, de l’assessorament professional dels treballadors per a definir itineraris de formació, de la participació en projectes d’innovació o de la transferència de coneixement entre empreses i centres mitjançant estades formatives del professorat dels centres de formació professional.
 
Una de les propostes més destacades que s’oferirà a l’estand del Departament d’Ensenyament és l’elaboració de programes formatius per fer formació professional en modalitat dual, que es desenvolupen amb la participació de l’empresa. A Catalunya estan cursant aquest tipus de formació el present curs un total de 3.718 alumnes, amb la col·laboració de 589 empreses i 56 entitats.
 
També es donarà informació de les titulacions que imparteix actualment el Departament d’Ensenyament relacionades amb aquest sector. Concretament, es tracta de dos cicles de grau mitjà -Estètica i bellesa, i Perruqueria i cosmètica capil·lar-, i de quatre de grau superior -Assessoria d’imatge personal i corporativa, Caracterització i maquillatge professional, Estètica integral i benestar, i Estilisme i direcció de perruqueria-.
 
9 d’abril de 2015