Amb el títol «Ètica de la vida i la mort», el cicle està organitzat per la Regió Sanitària Girona juntament amb el Grup Mémora
 
«Ètica de la vida i la mort» és el títol del cicle de conferències que han organitzat la Regió Sanitària Girona i el Grup Mémora per fomentar i integrar el concepte d’ètica en la pràctica diària de tots els professionals de la salut i dels serveis socials. L’objectiu d’aquestes sessions és donar a conèixer els drets i els deures de les persones i impulsar la reflexió i l’anàlisi sobre els aspectes ètics relacionats amb la vida i la mort. El cicle consta de dues conferències magistrals: una es durà a terme durant l’acte d’inauguració i l’altra, durant el de clausura; a més, hi haurà quatre xerrades tipus taller. Les conferències han aixecat expectació entre els professionals sanitaris, ja que ja hi ha inscrites més de 170 persones a l’acte inaugural.
 
Demà, divendres 10 d’abril a les 13 hores, es donarà el tret de sortida al cicle a l’Auditori Josep Irla de l’edifici de la Generalitat a Girona. A l’acte d’inauguració es comptarà amb Josep Trias, director dels Serveis Territorials de Salut a Girona, i Xavier Poch, delegat del Grup Mémora a Catalunya. Seguidament es podrà escoltar la conferència «Viure amb¡¡ plena consciència», que anirà a càrrec de Francesc Torralba, director de la Càtedra d’Ètica Aplicada Ethos de la Universitat Ramon Llull.
 
Les xerrades taller seran les següents: el dia 21 de maig, «Acompanyament en el procés final de la vida», que anirà a càrrec de Carme Beltrán, infermera gestora del procés final de la vida; el 18 de juny, la «Gestió de les emocions», a càrrec de Lola Cabrera, psicòloga especialista en processos de dol; l’1 d’octubre, «Autonomia del pacient. Decisions ètiques al final de la vida», a càrrec de Montserrat Busquets, professora titular d’ètica de la Universitat de Barcelona; i, finalment, el 3 de novembre, «Com donar suport als professionals: el dol dels professionals», a càrrec de Josep París, director de Desenvolupament Corporatiu de Grup Mémora. Tots els tallers es realitzaran a les 18 hores al nou Espai de Suport del Grup Mémora a Girona, carrer de Josep Trueta cantonada amb Avinguda de França.
 
El cicle s’acabarà el 26 de novembre, amb la conferència «Els darrers dies de la vida: morir en pau», a càrrec de Marcos Gómez, president de la Comissió Central de Deontologia de l’Organització Mèdica Col·legial i expresident de la Societat Espanyola de Cures Pal·liatives (SECPAL).