Recerca i Universitats

SUR

Durant la primera jornada sobre ocupació a la UE

Castellà destaca la "gran oportunitat" com a ciutadans i com a país que els universitaris catalans s'incorporin a les institucions europees

Altafaj assegura que "Catalunya és un exemple de bones pràctiques a la UE en implementació de programes i aprofitament de fons"

query_builder   9 abril 2015 17:11

event_note Nota de premsa

Durant la primera jornada sobre ocupació a la UE

Castellà destaca la "gran oportunitat" com a ciutadans i com a país que els universitaris catalans s'incorporin a les institucions europees

Altafaj assegura que "Catalunya és un exemple de bones pràctiques a la UE en implementació de programes i aprofitament de fons"

SUR
El secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà, ha assegurat que la incorporació laboral d’universitaris catalans en les institucions europees és una “gran oportunitat per als estudiants com a ciutadans i com a país”. Ho ha destacat durant l’acte de cloenda de la primera Jornada sobre oportunitats d’ocupació a la Unió Europea (UE) per a joves universitaris, que ha anat a càrrec del representant permanent del Govern davant la UE, Amadeu Altafaj. Castellà ha parlat d’un doble incentiu per treballar en les institucions europees:  “Pel seu bé i pel bé del país, davant del procés per decidir el futur de Catalunya que ha de ser en el marc de la UE”.
 
Castellà també ha subratllat que les polítiques del sistema  català d’universitats i recerca segueixen les directrius de la UE amb programes de contractació internacional de professorat i d’investigadors (Serra Húnter i ICREA), amb plans per afavorir la transferència de coneixement (Doctorats Industrials i Indústria del Coneixement), així com amb un acord per avançar en la flexibilització del model de graus per incorporar els de 3 anys de durada. Aquestes polítiques es tradueixen en una alta interacció del sistema català amb la UE. Castellà ha posat com a exemple la captació de fons d’excel·lència per a investigadors on “Catalunya és el segon país de la UE per milió d’habitants”.
 
Precisament, Altafaj ha explicat que “Catalunya és exemple de bones pràctiques a la UE en implementació de programes i aprofitament de fons”. El representant permanent del Govern ha destacat la riquesa a nivell personal i de coneixements de Catalunya i ha animat a continuar guanyant terreny perquè “els catalans s’incorporin a les institucions europees per enriquir el país, a banda d’augmentar la capacitat d’influència”.
 
La jornada, la primera d’aquestes característiques que acull Catalunya, ha difós entre els joves universitaris les oportunitats d’ocupació en les institucions europees. A través de diferents conferències els assistents han conegut el funcionament de l’Oficina Europea de Selecció de Personal (EPSO) i les oportunitats de desenvolupament professional amb les institucions de la UE, o els instruments de suport als candidats de l’Estat espanyol. Així mateix, diferents funcionaris europeus han explicat la seva experiència laboral.
 
Prèviament, durant l’acte d’inauguració, el secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Claudi Alsina, ha destacat l’aposta de Catalunya per formar part d’Europa i la posada en marxa d’iniciatives com el Programa Parla3, que permetrà el coneixement avançat d’idiomes entre els universitaris, per afavorir la mobilitat.
 
D’altra banda, Alsina ha subratllat el paper de la Xarxa Universitària per a l’Ocupació en l’atenció als estudiants universitaris que, segons tots els indicadors, “troben més i millor feina”. Així, l’última enquesta de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU) indica que la taxa d’ocupació dels titulats universitaris és 15 punts percentuals superior a la de la població entre 25 i 54 anys. El secretari general del CIC també ha refermat el sistema català d’universitats i recerca com a estructura d’Estat.
 
La jornada ha estat organitzada pel CIC amb la col·laboració de la representació a Catalunya de la Comissió Europea i de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona.

3  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 44

Fotografia 1

Fotografia 1
JPG | 392

Fotografia 2

Fotografia 2
JPG | 583

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia