• L’acte tindrà lloc el dimecres, 15 d’abril, a la Delegació del Govern davant la UE.
 
  • Per part de la Generalitat, intervindran el secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres; el director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Puigneró; i el representant permanent de la Generalitat davant la UE, Amadeu Altafaj. També participarà el president del Comitè de les Regions, Markku Markkula, i representants de la Comissió Europea i els 4 Motors, entre d’altres
 
El secretari d’Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Ocupació, Pere Torres, acompanyat del director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Puigneró, presentaran l’estratègia smart de la Generalitat de Catalunya, smartCAT, i el seu encaix en la presidència catalana dels 4 Motors per a Europa, el proper dimecres 15 d’abril, a la seu de la Delegació del Govern davant la Unió Europea.
 
La presentació tindrà lloc en el transcurs d’una completa jornada de treball davant de destacats representants de la Comissió Europea i de l’entorn TIC europeu que conduirà el representant permanent del Govern davant la UE, Amadeu Altafaj.
 
La jornada, durant la qual es posarà l’èmfasi en l’aposta que les autoritats europees estan fent per desplegar polítiques smart i estendre el concepte d’smart region a tot Europa, comptarà amb les intervencions del president del Comitè de les Regions, el finlandès Markku Markkula —un referent  internacional pel que fa a innovació i estratègies smart—, del representant de la Direcció General de Comunicacions, Xarxes, Continguts i Tecnologia de la Comissió Europea de la CE Svetoslav Mihaylov, de la subdirectora general de Relacions Exteriors de la Generalitat de Catalunya, Francesca Guardiola, i  dels representants de les altres tres regions dels 4 Motors (Lombardia, Baden-Württemberg i Rhône-Alpes).
 
A la sessió també serà representat l’Ajuntament de Barcelona, per exposar la idoneïtat d’aprofitar l’experiència smart de la capital catalana, i la Fundació i2CAT, per analitzar el paper dels centres tecnològics i de recerca com a aglutinadors i impulsors del talent i el coneixement que ha d’ajudar a desplegar polítiques i productes smart a Europa.
 
 
ACTE: Workshop Smart Catalonia Strategy
 
DIA: dimecres, 15 d’abril de 2015
HORA: 9:30-12.35 h
LLOC: Generalitat de Catalunya. Delegació del Govern davant la Unió Europea (Rue de la Loi / Wetstraat, 227. 1040 Brussel·les).
 
PROGRAMA:
09:30h Benvinguda
Sr. Amadeu Altafaj, Representant Permanent del Govern català davant la UE
 
09:35h Presentació de l’estratègia smartCAT
Sr. Jordi Puigneró, Director General de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya
 
09:55 El paper dels diferents actors per enfortir les estratègies smart públiques
Sr. Markku Markkula, President del Comitè de les Regions
Dr.  Artur Serra, director adjunt de la Fundació i2CAT
 
10:35h Les polítiques smart de Barcelona en el marc de Catalunya
Sra. Maria Galindo, representant de l’Ajuntament de Barcelona
 
10:50h El repte de l’Smart Region des de la perspectiva de la Comissió Europea
Sr. Svetoslav Mihaylov,  representant de la Direcció General de Comunicacions, Xarxes, Continguts i Tecnologia de la Comissió Europea
 
Coffee break
 
11:40h La presidència catalana dels 4 Motors per a Europa
Sra. Francesca Guardiola, Subdirectora General de Relacions Exteriors de la Generalitat de Catalunya
 
11:50h 4 Motors per a una Europa smart
Baden-Würtemberg ·  Rhône-Alpes · Lombardia
 
12:20h Cloenda
Sr. Pere Torres, Secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya
Sr. Amadeu Altafaj, Representant Permanent del Govern català davant la Unió Europea