• Les estacions de Ferrocarrils de Pl. Catalunya i Pl. Espanya ja disposen de desfibril·ladors per poder atendre qualsevol persona per una aturada cardíaca.
  • Els agents d’estacions d’FGC han rebut formació específica per tal de poder utilitzar correctament els nous dispositius.
Desfibril·ladors FGC
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha instal·lat dos aparells desfibril·ladors externs semiautomàtics (DESA) a les estacions de Pl. Catalunya i Pl. Espanya per poder atendre qualsevol persona que tingués una aturada cardíaca o certes arítmies cardíaques greus que poguessin posar en perill la seva vida.  

En una primera fase s’ha decidit instal·lar aquests aparells en dues de les estacions més concorregudes, però la intenció de la companyia és estendre progressivament aquests dispositius en d’altres punts de la xarxa d’FGC.   

Els agents d’estació de Ferrocarrils han rebut formació específica per poder fer un ús correcte dels DESA. Tot i això, en cas d’emergència, tothom pot fer-ne ús per assistir a algú altre.

El mètode d’utilització d’aquestes desfibril·ladors és senzill. Tan bon punt es treu els aparells del seu armari, generen una trucada automàtica al telèfon 112 i una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques acudeix directament al lloc on hi ha instal·lat el desfibril·lador.

1  

Imatges

Foto desfibril·ladors FGC

Foto desfibril·ladors FGC 3633

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 251