Territori

Imatge en miniatura

El futur parc natural de les Capçaleres del Ter i del Freser naixerà amb col·laboració transfronterera

query_builder   10 abril 2015 16:05

event_note Nota de premsa

El futur parc natural de les Capçaleres del Ter i del Freser naixerà amb col·laboració transfronterera

Imatge
·         Territori i Sostenibilitat pacta la col·laboració entre el futur parc natural de les Capçaleres del Ter i del Freser i el parc natural regional dels Pirineus Catalans francès
·         Tots dos parcs, que són a tocar, compartiran representants en els òrgans de governança
 
 
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha afirmat avui que “el nou parc natural de les Capçaleres del Ter i del Freser tindrà un valor afegit rellevant, el treball transfronterer”. Ho ha dit després de la reunió que ha mantingut amb alcaldes del Ripollès i representants del parc natural regional dels Pirineus Catalans, situat entre la Cerdanya, el Capcir i el Conflent, a la regió del Llenguadoc-Rosselló, contigu als límits del parc en tramitació. Segons Vila, els actors d’ambdues bandes de la frontera “estan convençuts que hem de projectar-los al món i que, en aquest sentit, la marca Pirineus se’n pot beneficiar moltíssim”. És per això que ambdues parts han pactat compartir representants en els òrgans de governança dels respectius parcs. D’aquesta manera, el de les Capçaleres del Ter i del Freser “s’aprovarà abans del final d’aquesta legislatura”, ha afirmat el conseller, “amb el valor afegit de comptar amb els deu anys d’experiència acumulada a la banda francesa”.
 
Vila comparteix la visió veïna que “els parcs no són un santuari i que, més enllà de la protecció i dels elements a preservar, sobretot són un instrument al servei de la gent per fer possibles les activitats d’una forma ordenada, amb un criteri de sostenibilitat sempre present”. Per aquesta raó, “serà molt important que, en la governança del nou parc s’hi aporti aquesta experiència”.
 
Els parcs naturals, a més de comportar una inversió en termes econòmics, socials i ambientals, són també símbols identitaris i valors de marca que contribueixen al desenvolupament territorial. En aquest cas, el de les Capçaleres del Ter i del Freser comptarà amb dues estacions de muntanya, Núria i Vallter 2000, gestionades per FGC, que comptaran amb un element immillorable per emmarcar la seva oferta turística en un entorn d’excel·lència ambiental. Per a l’impuls de l’economia verda, en aquest tipus d’espai es despleguen cada cop més iniciatives empresarials, que aprofiten els recursos del territori en tots els àmbits, com els productes agroalimentaris, l’ecoturisme, els serveis d’informació i interpretació, la restauració del patrimoni natural i cultural, les activitats d’aventura o d’observació de la natura,  o la posada en valor del territori com a marca.
 

4  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 923

Imatge 1

Imatge 1
JPG | 341

Imatge 2

Imatge 2
JPG | 392

Mapa

Mapa
JPG | 129

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia