• Les escoles i instituts definiran el lloc i l’hora per iniciar la marxa, el proper dimarts, i convidaran a la comunitat educativa
 
El Departament d'Ensenyament se suma a la marxa internacional que el proper dimarts 14 d’abril tindrà lloc per recordar que un any després encara hi ha 219 nenes nigerianes segrestades pel grup gihadista armat Boko Haram. La marxa “Global School Girl March” té com objectiu demanar l’alliberament de les noies segrestades a l’escola Chibok de Nigèria el 14 d’abril de l’any passat, i vol reivindicar el respecte als drets humans i als drets dels infants.
 
Per preparar la marxa, les escoles i instituts definiran un lloc i una hora per iniciar la marxa, i la divulgaran entre la comunitat educativa per tal que s’hi afegeixi, ja sigui a través de les xarxes socials o amb l’elaboració de cartells i pancartes de suport a la campanya. Es demanarà també als participants que portin alguna peça de roba de color vermella, que és el color de la campanya.
 
El Departament d’Ensenyament també proposa altres actuacions al voltant de la temàtica. Per exemple, treballar a l’aula la contextualització de la campanya a través de debats o recerca d’informació, i es partirà de la base de les actuacions que ja van fer els centres l’any passat. Cal recordar que ara fa un any els centres catalans es van sumar amb una concentració sota el lema Bring back our girls (Torneu-nos a les nostres companyes) i amb altres missatges com Real men don’t buy girls (Els homes de veritat no compren nenes). D’aquesta manera, es vol analitzar i actualitzar la situació de les nenes segrestades a Nigèria.
 
Una altra de les actuacions que poden dur a terme els centres és la realització d’una unitat didàctica sobre els drets humans i els drets dels infants. L’objectiu és desenvolupar entre l’alumnat el pensament crític, prendre consciència en relació als drets humans i promoure’n el compromís, així com estimular la participació dels alumnes.
 
Escoles i instituts trobaran material i recursos per a dur a terme les activitats a l’enllaç web: http://www.xtec.cat/alfresco/d/d/workspace/SpacesStore/98488f43-80ee-468f-89b9-722e2f79d98e/proposta_didactica_noies_nigeria.pdf
 
 
12 d’abril de 2015