Bombers

En marxa el calendari solidari "Bombers amb causa" de 2016

query_builder   10 abril 2015 18:18

event_note Nota de premsa

En marxa el calendari solidari "Bombers amb causa" de 2016

 
Com en les edicions anteriors, els fons recaptats amb la venda del calendari es destinaran a finançar la beca “Bombers amb Causa” que atorga l’Obra Social Sant Joan de Déu per a la investigació en malalties infantils
 
 
 
Avui, divendres 10 d’abril, ha tingut lloc la primera sessió fotogràfica per preparar l’edició 2016 del calendari solidari Bombers amb causa. La cita ha estat aquesta tarda al gimnàs del parc de Bombers de Sant Boi de Llobregat. Hi han participat tres nens, de 5, 6 i 7 anys i dos Bombers, a més del fotògraf Pere Encinas.
 
Com en les edicions anteriors, el calendari solidari 2016 comptarà amb fotografies captades a diferents localitzacions de Catalunya així com d’Andorra, a on es faran dues sessions fotogràfiques. Un any més, els protagonistes tornaran a ser els nens i les nenes de l’Hospital Sant Joan de Déu (HSJD) que seran fotografiats amb efectius dels Bombers de la Generalitat i dels Bombers d’Andorra. Enguany, les fotografies estaran relacionades amb l’esport.
 
Cal recordar que a finals del passat mes de març el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Ramon Parés, va lliurar a l’Obra Social Sant Joan de Déu un xec per valor de 61.695 euros corresponents a la recaptació per la venda dels calendaris solidaris Bombers amb causa de 2015. A l’igual que en les edicions anteriors, els diners seran destinats a finançar per quart any consecutiu la beca d’investigació “Bombers amb Causa”, que s’atorga per concurs entre els investigadors de l’Hospital Sant Joan de Déu, sota un jurat d’experts científics interns i externs a la institució.
 
La beca d’investigació Bombers amb Causa
 
Durant l’acte de lliurament del xec, la doctora Isabel Iglesias, neonatòloga i investigadora, pediatra  adjunta al servei de neonatologia de HSJD, va presentar les conclusions del projecte “Efecte del suport nutricional post natal en la salut dels nounats molt prematurs (-32 setmanes)”, que va rebre la beca “Bombers amb Causa les dues primeres edicions.
 
Actualment, és l’equip de la doctora Belen Pérez, neuròloga del servei de neurologia de HSJD, el què està treballant en el desenvolupament del projecte de recerca en malalties neurològiques en la infància. L'objectiu d'aquest estudi és identificar, tractar i avaluar nens amb defectes en el metabolisme de la tiamina, una vitamina que és fonamental per a la obtenció  d'energia al nostre organisme.
 
El calendari solidari “Bombers amb Causa
 
Els Bombers de la Generalitat i l’Obra Social Sant Joan de Déu col·laboren en aquest projecte solidari des de l’any 2011, arran de la iniciativa de tres bombers voluntaris de la Generalitat, que tenien un objectiu clar: aconseguir fons per a la recerca en malalties infantils. 
 
En les fotografies del calendari els protagonistes són els nens i les nenes de l’Hospital Sant Joan de Déu, així com efectius dels Bombers de la Generalitat.
 
Per primer cop, els Bombers d’Andorra han participat en el calendari solidari 2015 Bombers amb causa. Concretament, ells van ser els protagonistes d’una de les fotografies, acompanyant nens i nenes andorrans que eren tractats a l’Hospital Sant Joan de Déu, i van ajudar de forma molt important en la venda del calendari al Principat.
 
La quarta edició del calendari Bombers amb Causa, que ha tingut com a fil conductor el somriure dels nens i nenes, ha comptat també amb la participació desinteressada d’un grup de fotògrafs professionals que, a l’igual que en les anteriors edicions, han volgut col·laborar en aquest projecte solidari.
 
A més a més, el calendari 2015 Bombers amb causa ha comptat amb el suport d’Abacus i Natura, així com d’altres institucions i persones d’àmbits ben diversos, com el grup musical Txarango, el Mag Lari, en Pep Bou, els Pallapupas, en Dani Jiménez i el programa Dinàmiks de TV3, els gegants de la Llacuna, el teatre de titelles Rocamora  o l’Ateneu Popular de Nou Barris, entre d’altres.
 
 
Cerdanyola del Vallès, 10 d’abril de 2015
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia