Un dels exemplars  de Black Carp localitzat
Un dels exemplar de Black Carp localitzat
Membres del Cos d’Agents Rurals del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural  van realitzar fa uns dies, un operatiu especial d’antifurtivisme de pesca a la zona de pesca controlada EB-01 al terme municipal de la Granja d´Escarp (Segrià).
 
Dues patrulles del Cos d’Agents Rurals van fer inspeccions de pesca a la zona de pesca controlada de la Granja d´Escarp. Es tracta d´un tram del riu Segre, que limita amb la comunitat autònoma d´Aragó, i en el qual, sota autorització excepcional emesa pel Departament, s’hi permet a pesca del silur amb peix viu de les espècies carpa (Cyprinus carpio) i carpí (Carassius auratus)
 
Els Agents Rurals van comprovar la documentació, les canyes i els esquers a un total de 21 pescadors. Es va denunciar a tres persones d’origen austríac per pescar amb peixos-esquers prohibits per la normativa catalana, espanyola i europea. Les denúncies comportaran els corresponents expedients administratius sancionadors per part del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural , amb sancions que poden anar des dels 6.001 als 120.000 euros, a part de les possibles responsabilitats penals que se´n poguessin derivar.
 
Els peixos decomissats als pescadors austríacs són onze  exemplars de carpa negra o Black Carp (Mylopharyngodon piceus) i un exemplar de carpa herbívora o Grass Carp (Ctenopharyngodon idella). Aquests peixos-esquers són originaris d’Àsia. Mentre que la carpa negra pot arribar a superar els 1.8 metres de longitud i superar els 60 kg de pes, la carpa herbívora pot arribar a mesurar  fins a 1.4 metres i pesar fins a 40 kg.
 
La identificació ha estat possible gràcies a consultes amb ictiòlegs amb experiència contrastada en la identificació de peixos.
 
Aquests peixos suposen una greu amenaça per als ecosistemes fluvials de Catalunya i les seves espècies autòctones i poden ser el vector a través del qual arribin als nostres rius noves cloïsses exòtiques invasores amb els pertinents efectes adversos sobre l´agricultura i la fauna piscícola en general.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 

2  

Fitxers adjunts

Un dels exemplar de Black Carp localitzat

Un dels exemplar de Black Carp localitzat
JPG | 2062

Exemplar Grass Carp

Exemplar Grass Carp
JPG | 2984