• La consellera d’Ensenyament ha fet aquestes declaracions avui al migdia durant la Trobada de Corals de Secundària de Barcelona
 
  • Amb aquest acte es dóna el tret de sortida a les diferents trobades de corals que tindran lloc a un total de set municipis fins el mes de maig
 
  • L’objectiu és apropar el cant coral i la Trobada a tot el país, i reconèixer la tasca que duen a terme els professors de música
 
 
 
Trobada Corals 1
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha destacat que “el dret a l’educació també  inclou el dret a l’aprenentatge de la música”. La consellera d’Ensenyament ha fet aquestes declaracions avui al migdia durant la Trobada de Corals de Secundària de Barcelona, la primera de les diferents trobades que tindran lloc a un total de set municipis fins el mes de maig, que ha tingut lloc a l’Auditori Axa. Irene Rigau ha afegit que des de la Generalitat s’ha treballat per mantenir aquesta matèria en el currículum.
 
Així mateix, la titular d’Ensenyament ha afirmat que “la trobada ha servit per celebrar els 25 anys dels drets dels infants, aniversari que gairebé coincideix amb els 21 anys de la trobada”. També ha agraït als directors de corals el seu esforç perquè “hem tingut dificultats als centres però malgrat tot els directors han sabut mantenir viva la coral als centres.  Començar una iniciativa té molt valor però donar-hi continuïtat encara té més valor”.
 
La Trobada de Corals de Secundària, que enguany celebra la XXI edició, reunirà més de 5.700 alumnes de tot Catalunya, provinents de 144 centres de secundària. Els diferents concerts tindran lloc entre el proper dilluns i el 12 de maig en set municipis de Catalunya, i els centres participants estaran agrupats per zones geogràfiques amb la intenció d’apropar la Trobada a tot el país. Les dades i indrets dels concerts són els següents:
 
Trobada 3
 -       Barcelona, aquest migdia a l’Auditori Axa. Els participants pertanyen a centres de les comarques del Maresme, Vallès Oriental, Barcelonès, Baix Llobregat i Barcelona.
-       Barcelona, 14 d’abril, a l’Auditori Axa. Els participants són de les comarques del Barcelonès, Alt Penedès, Garraf, i Baix Llobregat.
-       Girona, 15 d’abril, a l’Auditori de Girona, amb centres participants de les comarques del Gironès, Baix Empordà, Pla de l’Estany, Ripollès, Alt Empordà i La Selva.
-       Vila-Seca, 16 d’abril, a l’Auditori Josep Carreras, amb centres de Baix Camp, Priorat, Baix Camp, Tarragonès i Alt Camp.
-       Cervera, 24 d’abril, al Teatre de La Passió de Cervera, amb participants de les comarques de l’Urgell, Segrià, Segarra, Garrigues, Anoia, Pla d’Urgell, Alta Ribagorça i Vall d’Aran.
-       Sabadell, 29 d’abril, al Teatre La Faràndula, amb centres de Vallès Occidental, Bages, Vallès Oriental i Maresme.
-       Tortosa, 6 de maig, a l’auditori Felip Pedrell, amb centres de Montsià, Terra Alta i Baix Ebre.
-       Berga, 12 de maig, al Teatre municipal, amb centres del Bages, Osona i Berguedà.
Trobada 2
La Trobada busca promoure l’interès per la música i pel cant coral entre els joves d’educació secundària. També és una manera de reconèixer públicament la feina feta pels professors de música de Catalunya, amb la presència de 410 professors que acompanyaran als seus alumnes en els diferents actes.
 
Enguany es manté l’estructura iniciada fa dos cursos de fer els diferents concerts de forma descentralitzada, per tal d’obtenir una millor qualitat sonora i que els detalls del cant coral siguin més apreciables pel públic. A causa de l’alt nombre de participants, els concerts tindran lloc en espais amb la capacitat necessària per acollir aquests tipus d’actes, per exemple auditoris i teatres.
 
Tots els concerts interpretaran el mateix repertori, que començarà per la peça l’“Himne de la Infància”, d’Stefanie Ringes. Les corals també cantaran “Quan tot s’enlaira”, cançó de Tarantos; l’”Himne dels pirates”, d’Albert Guinovart; “Els Segadors”, l’himne nacional de Catalunya; i “El cant de trobada”, de Constantí Sotelo. Com cada any, els concerts acabaran amb la cançó popular escosesa: “L’hora del adéus”. Les cançons de la trobada estan relacionades amb els drets dels infants, coincidint amb la celebració enguany del 25è aniversari de la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets dels Infants.
 
 
13 d’abril de 2015

3  

Imatges

Trobada 3

Trobada 3 4366

Trobada 1

Trobada 1 442

Trobada 2

Trobada 2 630