El Govern, a través de la Secretaria d’Universitats i Recerca, té amb la Balsells Fellowship Fund un programa de beques per a l’ampliació d’estudis en l’àmbit de l’enginyeria a la University of California Irvine (Estats Units), amb un pressupost previst per al 2015 de 300.000 euros. Aquestes beques són per realitzar estudis de postgrau i estades de recerca post-doctorals en l’àmbit de l'enginyeria.
 
La Secretaria d’Universitats i Recerca ha atorgat des de 1996 un total de 138 beques, 23 de les quals han estat post-doctorals. El termini per sol·licitar els ajuts de la convocatòria 2015 és obert i finalitza el proper dissabte 18 d’abril. La d’enguany serà la 20a edició del programa.
 
El programa de beques Balsells-Generalitat es va establir l’any 1996 fruit de la col·laboració entre el Govern català, la Balsells Fellowship Fund i la University of California, Irvine. Aquests ajuts, que s’atorguen anualment, van començar amb només dues beques de postgrau. Des de llavors, “l’excel·lent valoració que n’hem fet les entitats promotores ha fet que s’ampliés gradualment tant la tipologia com el nombre de beques anuals”, ha destacat el director general de Recerca, Josep M. Martorell.
 
Actualment, el programa té tres modalitats d’ajuts i, des de 2009, s’ofereixen cada any:
  • 6 Beques de postgrau a la Henry Samueli School of Engineering i la Donald Bren School of Information and Computer Sciences.
  • 2 Beques de renovació per a estudiants que hagin gaudit prèviament d’una beca Balsells i vulguin prosseguir els seus estudis de postgrau.
  • 2 Beques post-doctorals a la Henry Samueli School of Engineering.
 
L’any 2003, a iniciativa de la Universitat de Girona (UdG), es va incorporar una altra modalitat de beca anual per a estudis de postgrau a la Henry Samueli School of Engineering, de la University of California, Irvine, destinada a enginyers graduats a la UdG. En aquest cas, la beca està cofinançada per la Balsells Fellowship Fund, l’Escola Politècnica Superior de la UdG i la Secretaria d’Universitats i Recerca. La data límit per accedir a aquesta beca finalitza el 24 d’abril.
 
La Balsells Fellowship Fund va ser creada per Pere Balsells i Jofre, un empresari català resident als Estats Units des del 1947. El 2011, Balsells va rebre l’homenatge de la Generalitat, en reconeixement a la seva trajectòria i, especialment, per haver promogut diferents programes i actuacions  per millorar la formació dels joves catalans i per promoure la innovació a Catalunya. A més, l’any 2013 li foren concedits la Creu de Sant Jordi i el Premi Nacional de Recerca, menció Mecenatge Científic.
 

1  

Fitxers adjunts

Programa beques Balsells

Programa beques Balsells
PDF | 41