• En la visita que ha fet aquesta tarda a la comarca del Berguedà, el cap de l’Executiu s’ha mostrat convençut que Catalunya “mai ha de tirar la tovallola, per grises que siguin les perspectives, perquè sempre hi ha alguna nova oportunitat
  • El president ha inaugurat la nova planta de producció de l’empresa càrnica Espuña a la Pobla de Lillet, acompanyat del conseller Felip Puig, i també s'ha desplaçat als municipis de Berga i Gironella
     
El president durant la seva visita al Berguedà
El president durant la visita a Espuña
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha subratllat aquesta tarda que, en un context de crisi on el teixit industrial s’ha vist fortament afectat, ha estat decisiu “saber veure i conjuntar els esforços, i tenir l’empenta i la iniciativa necessàries”, i ha posat en relleu la col·laboració entre el món públic i el privat per fer-hi front. “Quan s’alineen bé les coses entre el món públic i el privat els resultats hi són”, ha assegurat, i ha afegit que “aquesta alineació és important que hi sigui per salvar empreses o crear-ne de noves”.
 
Durant la visita a la comarca del Berguedà que ha fet aquesta tarda, el cap de l’Executiu ha reivindicat la necessitat de convertir “les oportunitats en realitat”, i ha posat com a exemple d’aquesta actitud l'empresa Espuña, que avui ha inaugurat una nova planta a la Pobla de Lillet. De la mateixa manera que ho ha fet aquesta empresa càrnica, el cap de l'Executiu s’ha mostrat convençut que Catalunya tampoc “ha de tirar mai la tovallola, per grises que siguin les perspectives i complicada que sigui la realitat, perquè sempre hi ha alguna nova oportunitat”.
  
La nova planta d’Espuña, que inicia la seva activitat amb dues línies, permetrà al fabricant d'embotits doblar la seva capacitat de producció en els 5 anys vinents, i destinar el 90% a l’exportació.
 
En aquesta línia, Artur Mas ha posat en relleu la condició de l’empresa clarament orientada cap a l’exterior i ha subratllat que ho faci especialment en mercats com el nord-americà, on els estàndards de qualitat i d'exigència són molt alts. “Dedicació, coneixement, empenta i, si pot ser, alta qualitat, acaba sent garantia d’èxit”, ha afegit el president en referència a l’empresa.
 
El president de la Generalitat ha estat acompanyat durant la visita a les instal·lacions de l’alcalde de la Pobla de Lillet, Vicenç Linares; del conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig; del delegat territorial de la Generalitat a la Catalunya Central, Juli Gendrau, i dels principals representants de l’empresa, encapçalats pel gerent, Xavier Espuña.
 
Després d’aquest acte, el cap del Govern s’ha desplaçat fins a l’Ajuntament de Berga, on ha signat el nou llibre d’honor del municipi, que substitueix l’antic, que data de 1929.
 
La visita del cap de l’Executiu s’ha acabat al municipi de Gironella, on acompanyat de l’alcalde del municipi, David Font; de la directora dels Serveis Territorials de Cultura a la Catalunya Central, Àngels Blasco, i del director del centre, Francesc Puig, ha visitat les instal·lacions de la nova biblioteca municipal, inaugurada el mes passat.
 
El nou equipament, de titularitat pública, té una superfície útil de 972 metres quadrats repartits en dues plantes. Ofereix un fons de 8.300 documents, entre els quals hi ha 7.400 llibres, 870 documents audiovisuals i 57 subscripcions a diaris i revistes. Amb aquest projecte al municipi de Gironella, es tanca la previsió del mapa bibliotecari al Berguedà per a municipis més grans de 5.000 habitants.
 

4  

Imatges

Inauguració nova planta d'Espuña (1)

Inauguració nova planta d'Espuña (1) 312

Visita a la biblioteca de Gironella (1)

Visita a la biblioteca de Gironella (1) 371

Visita a la biblioteca de Gironella (2)

Visita a la biblioteca de Gironella (2) 386

Firma del llibre d'honor de l'Ajuntament de Berga

Firma del llibre d'honor de l'Ajuntament de Berga 334

1  

Fitxers adjunts

Inauguració nova planta d'Espuña (2)

Inauguració nova planta d'Espuña (2)
JPG | 321