•  L’episodi de pluges registrat durant la darrera setmana de març va incrementar les reserves en 30 hm3 (la meitat de la capacitat màxima de producció de la dessalinitzadora del Llobregat)
  • Darnius Boadella és l’embassament que més aigua ha emmagatzemat en el darrer mes (20 punts i 11 hm3)
  • Les demandes ordinàries estan garantides per a un període de 18 mesos, tot i que els esforços durant la primavera se centraran en fer compatible la gestió de possibles avingudes amb la preservació dels recursos
 
Llosa Cavall
Els embassaments de les conques internes catalanes se situen a mitjans d’abril al 94% de la seva capacitat, amb 650 hm3 d’aigua emmagatzemats (la capacitat màxima de les conques internes són 694 hm3), segons dades de l’Agència Catalana de l’Aigua. Aquests registres són molt superiors als registrats fa un any, quan els embassaments estaven al 82% amb 568 hm3, i també més elevades que a finals de febrer, quan les reserves estaven al 89% i 619 hm3 emmagatzemats. Per tant, en el darrer mes l’increment de reserves ha estat d’uns 30 hm3, una quantitat equivalent a la meitat de la capacitat de producció de la dessalinitzadora del Llobregat.
 
Darnius Boadella ha estat l’embassament que ha registrat un major increment de reserves: a finals de febrer estava al 79% i amb 48 hm3 (dades molt similars a les de fa un any), mentre que actualment se situa al 96% de la seva capacitat amb 59 hm3. Amb aquest volum de reserves, tant les demandes d’abastament com les de reg estan garantides per al període d’un any.
 
El sistema Ter-Llobregat, per la seva banda, ha guanyat en el darrer mes prop de 20 hm3, passant del 90% i 553 hm3 de finals de febrer al 94% i 572 hm3 actuals. Aquests registres contrasten amb els de fa un any, quan el sistema estava al 81% i 497 hm3.
 
Finalment, l’embassament de Foix registra un volum màxim (100% i 3,7 hm3) tant ara com fa un mes, mentre que el sistema Siurana-Riudecanyes també ha registrat un lleuger increment en els últims 30 dies, passant del 80% i 14 hm3 de fa un mes al 88% i 15 hm3 actuals. Al contrari, però, que la resta d’embassaments, fa un any les reserves eren superiors (92% i 16 hm3).
 
A nivell global a les conques internes, les demandes ordinàries estan garantides per a un període de 18 mesos. Tot i això, els esforços durant la primavera se centraran en gestionar de manera eficient els recursos i evitar danys en cas d’episodis de pluges intenses, tenint en compte que la primavera és l’estació de l’any on es registren més pluges.
 
Per aquest motiu, els embassaments disposen de resguards de seguretat per assumir possibles aportacions d’aigua des de capçalera i així compatibilitzar la gestió de l’avinguda amb la preservació de reserves per satisfer les demandes el màxim de temps possible.

6  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 402

Foto. Llosa del Cavall

Foto. Llosa del Cavall
JPG | 1370

Gràfic evolució conques internes

Gràfic evolució conques internes
PNG | 42

Gràfic evolució sistema Ter Llobregat

Gràfic evolució sistema Ter Llobregat
PNG | 41

Gràfic evolució Darnius Boadella

Gràfic evolució Darnius Boadella
PNG | 41

Gràfic evolució sistema Siurana Riudecanyes

Gràfic evolució sistema Siurana Riudecanyes
PNG | 41