Decret de reestructuració del Servei Català de Trànsit per incrementar la seva capacitat per implementar les polítiques del Pla Estratègic de Seguretat Viària 2014-2020
 
El Consell Executiu ha aprovat el decret de reestructuració del Servei Català de Trànsit (SCT) per tal d’incrementar la capacitat de l’organisme i implementar, d’aquesta manera, les polítiques i les actuacions concretades al Pla Estratègic de Seguretat Viària 2014-2020. El document té com a objectiu principal reduir un 50% les víctimes mortals per accident de trànsit a Catalunya respecte al 2010, tal com marca la Unió Europa.
 
El nou decret d’estructura estableix 26 òrgans actius, 1 menys que fins ara. Aquesta reducció comporta un estalvi de gairebé 14.000 euros respecte al pressupost actual, ja que es donen de baixa llocs estructurals i llocs singulars a la relació de llocs de treball del Servei Català de Trànsit.
 
La nova reestructuració permetrà al SCT dotar-se d’uns sistemes d’informació i de gestió de qualitat, i millorar la formació i l’educació viària, entre d’altres.
 
 
Compra de radiotransmissors per als centres penitenciaris
 
El Consell Executiu ha autoritzat el Departament de Justícia a destinar 1.343.100 euros per dotar els centres penitenciaris de Catalunya de radiotransmissors i altres elements necessaris per a la comunicació interna. El Govern compleix així amb el mandat del Parlament de Catalunya.
 
L'Executiu ha comprovat, a través del Departament de Justícia, l'estat dels serveis i comunicacions internes del conjunt de centres penitenciaris i centres educatius de justícia juvenil. Un cop auditades les condicions de seguretat i conservació dels equips, ha donat llum verda a la inversió en radiotransmissors. Part dels equips es destinaran a substituir material de necessària renovació, mentre que la resta es destinarà a la dotació dels nous centres penitenciaris. Els equips seran adquirits a partir de l'exercici actual i durant els propers 5 anys.