• El Govern va aprovar el projecte de llei de creació de la nova comarca després del procés participatiu del 22 de març
Parlament
El Parlament aprovarà demà la creació de la comarca del Moianès atenent així una llarga demanda del territori que va culminar  amb el procés participatiu del passat 22 de març, després que el Govern instés els ajuntaments a donar veu a la ciutadania perquè es poguessin pronunciar sobre la creació de la comarca. Davant del 80,44% de persones que van votar a favor de la creació de la nova divisió administrativa, el Govern va aprovar el projecte de llei de creació de la comarca del Moianès el passat 31 de març, un text que quedarà aprovat per la cambra catalana i donarà lloc a la creació d’una nova comarca integrada pels municipis de Calders, Castellcir, Castellterçol, Collsuspina, Granera, l’Estany, Moià, Monistrol de Calders, Sant Quirze Safaja i Santa Maria d’Oló.
 
Sessió de control
Al marge de la creació de la comarca del Moianès, el ple del Parlament també celebrarà la sessió de control al Govern on el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, retrà compte de la darrera operació del cos dels Mossos d’Esquadra que ha permès desarticular una cèl·lula gihadista a Catalunya.
Per la seva banda, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, detallarà les actuacions del Govern per lluitar contra l’economia submergida. El conseller Puig també respondrà una pregunta sobre la inversió estrangera a Catalunya i una altra sobre el Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya.
A més a més, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, parlarà de l’acció exterior del Govern i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, respondrà una pregunta sobre el perllongament de la C32 i una sobre la presa de Montrebei. També respondrà dues preguntes el conseller de Salut, Boi Ruiz, sobre la situació de la sanitat catalana.
Finalment, la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, respondrà una pregunta sobre l’aplicació de la Llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (LOMCE); la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, valorarà el programa “Pel bon tracte a les persones grans” ; i el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, informarà sobre la plaga de senglars.
Un cop finalitzada la sessió de control al Govern se celebrarà la sessió de control al president de la Generalitat, Artur Mas, prevista pels volts de les 11h.