• El cap de l’Executiu ha presidit aquest vespre l’acte d’homenatge al fundador i director d’Aula Escola Europea
El president amb la presidenta de la Fundació Aula mirant l'exposició sobre Ribera
El president amb la presidenta de la Fundació Aula mirant l'exposició sobre Ribera
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat aquest vespre en un acte de la Fundació Aula Escola Europea, que “la petja de Pere Ribera”, el seu fundador, “ha estat de primer nivell al país i d’altíssima qualitat”. “El seu gran repte va ser formar persones i val a dir que ho va aconseguir amb escreix, i, per tant, és bo que es reconegui“, ha destacat el president.
 
Amb aquestes paraules, el cal de l’Executiu ha clos l’acte d’homenatge al pedagog i creador d’Aula Escola Europa amb motiu dels cent anys del seu naixement. Durant l’acte, també s’ha presentat el llibre sobre la figura de Ribera que ha escrit Bibiana Agustí. És un recull seleccionat d’escrits de l’homenatjat, entrevistes i converses entorn d’ell mateix, del seu pensament i de les seves vivències, que pretén explicar la seva obra pedagògica al llarg de la segona meitat del segle XX.
 
En un acte íntim, que ha tingut lloc al Foyer del Liceu, el president ha destacat el gran llegat que deixa Ribera i la seva gran passió: “formar persones en tota la seva dimensió”. “Ell no formava a persones unívoques, ni estrictament compartimentades, sinó que ho feia amb una visió integral de la vida i de l’existència”, ha dit.
 
En un discurs que el president feia com a antic alumne de l’escola i, per tant, havent viscut d’a prop la forma de ser i d’educar de Ribera, Artur Mas també ha destacat que Ribera “era un home a qui no l’interessava el luxe ni la riquesa, era auster i fet a si mateix”. Ensenyava, ha dit, amb “exigència, ordre, pulcritud, esperit crític, excel·lència i curiositat infinita” i, de les seves inquietuds, ha subratllat “el seu amor a l’art, l’estima per la literatura i la passió per la poesia”. 

3  

Imatges

El president saluda la vídua de Pere Ribera

El president saluda la vídua de Pere Ribera 1252

Visita a l'exposició sobre la figura de Ribera

Visita a l'exposició sobre la figura de Ribera 952

Conversant amb assistents

Conversant amb assistents 1436