• L’exposició s’inaugura el 17 d’abril a la Granja Soldevila, en el marc de l’edició 2014-2015 del Programa d’exposicions itinerants del Departament de Cultura. La mostra recull la mirada de Tom Carr sobre l’obra de Carles Buïgas, el creador, entre d’altres, de la Font Màgica de Montjuïc.
Exposició de Tom Carr
El proper divendres, 17 d’abril, s’inaugura a la Granja Soldevila l’exposició itinerant “Tom Carr. Ecos de Carles Buïgas”. El Departament de Cultura organitza l’itinerari d’aquesta mostra, que es podrà visitar a Santa Perpètua de Mogoda fins el proper 14 de juny.
 
Produïda i presentada al Museu d’Art de Cerdanyola, i comissariada per Fina Duran, la mostra pretén ser una mirada des del present a una obra del passat i amb l’esperit cap al futur, materialitzat amb les aportacions del TCteamwork. Aquest equip està format per Tom Carr conjuntament amb dos joves artistes, Massimiliano Moro i Lourdes Santandreu Planas. L’exposició compta, a més, amb la col·laboració d’un artista local a cadascun dels municipis que visita.
 
La mostra ha estat seleccionada com a projecte artístic relacionat de l’Any internacional de la Llum i les Tecnologies basades en la Llum, proclamat aquest 2015 per la ONU.
 
En aquesta exposició es mostra ben clarament com l’eco de l’obra de Carles Buïgas ha despertat l’interès de Tom Carr i el seu equip i ha provocat una reacció creativa interessant i un diàleg fructífer que ha possibilitat, a través de l’anàlisi del treball fet, arribar a una creació artística de gran interès dins els paràmetres més contemporanis.
L’obra Ecos de Carles Buïgas (2013), que dóna títol a l’exposició, ha estat creada especialment per reflectir el diàleg entre els dos artistes, i esdevé eix principal de la mostra. Aquesta obra, per mitjà d’un seguit de projeccions, mostra l’anàlisi de les formes i de les parts integrants de l’obra de Buïgas (llum, forma, color i aigua), que Tom Carr fa des de la mirada actual.
 
Programa d'exposicions itinerants 2014-2015
 
“Tom Carr. Ecos de Carles Buïgas” és una de les mostres itinerants que el Departament de Cultura ofereix als municipis amb la voluntat d’acostar l’art contemporani als ciutadans i ciutadanes, en cooperació amb els ens locals.
 
Abans de la seva estada a Santa Perpètua de Mogoda, l’exposició es va poder veure a Mollet del Vallès, a Badalona, a Tortosa i a Manresa. Properament, com a mostra integrada en el Programa d’exposicions itinerants del Departament de Cultura 2014-2015, l’exposició es podrà visitar a Alella, a l’Hospitalet de Llobregat i a Terrassa.
 
A més de “Tom Carr. Ecos de Carles Buïgas”, el programa d’exposicions itinerants 2014-2015 del Departament de Cultura presenta les exposicions “Joan Brossa: Escolteu aquest silenci” i “Francesc Abad. Estratègia de la precarietat”.
 
D’altra banda, el febrer de 2015 es va posar en marxa l’edició 2015-2016 del Programa d’exposicions itienerants del Departament, amb la inauguració de la mostra col·lectiva “Fairy Tales” a Girona. Aquesta nova edició del Programa inclou també les exposicions “Constel·lacions familiars” i “Jo em rebel·lo, nosaltres existim”.
 
Cliqueu aquí per a més informació sobre l’exposició.