• En resposta a una pregunta parlamentària, el conseller de la Presidència subratlla “l’interès” econòmic del viatge institucional del president de la Generalitat als EUA, amb un acord de col·laboració amb l’Estat de Califòrnia i contactes i reunions “profitoses” per “al funcionament del país i la defensa dels seus interessos”

“Aquest Govern, igual que aquest Parlament, té una obligació legal, amb una empara competencial molt clara, amb l’acció exterior, que a més va ser reconeguda en el seu dia pel Tribunal Constitucional de manera molt clara i nítida”. El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha defensat l’acció exterior del Govern i les seves repercussions per a l’economia productiva del país, en resposta a una pregunta parlamentària al ple de la Cambra catalana.
 
Homs ha lamentat l’admissió a tràmit per part del TC del recurs interposat pel Govern espanyol “contra l’exercici de les competències pròpies, reconegudes via Estatut, d’aquest Parlament en relació a la Llei d’acció exterior”, aprovada per una àmplia majoria de la Cambra. El titular de la Presidència ha subratllat, en aquest sentit, el dictamen que el Consell de Garanties Estatutàries va emetre, per unanimitat, sobre “l’adequació absoluta” de la Llei a la Constitució espanyola i a l’Estatut.
 
El conseller ha posat en relleu el viatge institucional que el president de la Generalitat ha encapçalat recentment als EUA, durant el qual s’ha signat un acord de col·laboració amb l’Estat de Califòrnia. “Poder establir un acord d’aquestes característiques amb la setena economia del món té un interès molt clar i molt directe per l’economia productiva del país i per la nostra realitat cultural”, ha manifestat Homs, qui s’ha mostrat igualment confiat que les activitats, trobades i reunions que el cap de l’Executiu va realitzar a Nova York “siguin igualment profitoses per al funcionament del país i la defensa dels interessos del país”.