FOTO WEB
Un moment de la jornada.
 
 
Unes 200 persones han participat avui, a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), a Barcelona, en la jornada de presentació del ajuts a la cooperació per la Innovació del nou Programa de Desenvolupament Rural.
 
La innovació és una prioritat transversal en les polítiques europees de desenvolupament rural en el període 2014-2020, atès que pot contribuir, gràcies a la millora de processos, la investigació i el coneixement, al manteniment de l’activitat econòmica i de la vitalitat dels territoris rurals.
 
En el nou Reglament FEADER d’ajuts al desenvolupament rural el foment de la innovació s’articula per mitjà de l’Associació Europea d’Innovació (AEI) d’agricultura productiva i sostenible amb l’objectiu general d’aconseguir una agricultura més competitiva, eficient, i respectuosa amb el medi ambient.
 
El Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA), la Xarxa Rural estatal i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), en el marc de les Jornades Itinerants d’Innovació, han organitzat aquesta jornada amb l’objectiu d’informar dels nous ajuts de suport a la innovació en el marc del nou Programa de Desenvolupament Rural (PDR).
 
En el decurs de la jornada, Isabel Bombal, de La Direcció General de Desenvolupament Rural y Política Forestal del MAGRAMA, ha explicat l’Associació Europea d’Innovació (AEI) d’agricultura productiva i sostenible en el reglament de Desenvolupament Rural, i els ajuts del Programa estatal de Desenvolupament Rural del MAGRAMA sobre creació i funcionament i finançament dels grups operatius supra-autonòmics.
 
D’altra banda, el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del DAAM, Domènec Vila, ha fet un balanç dels darrers anys d’ajuts del PDR de Catalunya a la innovació. Així, cal destacar que des de l’inici d’aquesta mesura l’any 2008, s’ha impulsat la redacció de 179 projectes de R+D+I i la realització de 94 projectes pilot innovadors. L’import total executat per a aquesta línia d’ajuts fins a data d’avui ha estat de 5.147.539,57€.
 
Domènec Vila ha explicat també el plantejament que ha realitzat el DAAM per als nous ajuts a la cooperació per a la innovació: grups operatius de l’associació europea per a la innovació (AEI) per al PDR 2014-2020 de Catalunya.
 
Els Grups Operatius seran creats per les parts interessades, per a resoldre un problema específic sectorial i/o territorial o aprofitar una oportunitat. Poden formar part d’un Grup Operatiu productors agraris i forestals, indústries del sector agroalimentari i forestal, les cooperatives agràries, universitats, centres de recerca, empreses tecnològiques, entitats d'assessorament i altres agents del sector agroalimentari i rural. La mesura podrà finançar la creació dels Grups Operatius i la realització de projectes pilot.
 
El DAAM ha realitzat una forta aposta per la innovació en el nou PDR, preveient una despesa total d’aquesta mesura de 17 milions d’euros.
 
Finalment, en la jornada també s’hi han exposat diferents projectes de cooperació per a la innovació realitzats per diverses cooperatives i empreses del sector.
 
I el director general de Desenvolupament Rural del DAAM, Jordi Sala, ha estat l’encarregat de realitzar la cloenda de la jornada.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat
 

1  

Fitxers adjunts

Un moment de la jornada.

Un moment de la jornada.
JPEG | 396