El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha expressat el seu condol per la mort de la cantant Teresa Soler i Pi, coneguda amb el nom artístic de Teresa Rebull, de qui n’ha “recordat el seu caràcter combatiu i la riquesa de la seva aportació a la nova cançó catalana, dintre de la qual cal considerar-la com un dels pilars que van contribuir poderosament a bastir-ne l’edifici”.
 
Mascarell ha afegit que ha estat “un pont entre la generació republicana frustrada per l’esclat de la Guerra Civil i les noves generacions emergents dels any 50 i 60”. Teresa Rebull  va experimentar les penúries de la guerra i la postguerra i hagué de viure l’exili. En aquest sentit, Mascarell ha ressaltat que “Rebull ha suposat una connexió directa entre la cultura catalana i el moviment de la cançó i de la intel·lectualitat franceses de la postguerra”.
 
En la seva trajectòria polifacètica, sempre va mantenir-se fidel al seu activisme polític i a les seves ànsies de creació artística, fet que la converteix en un “mirall per a les noves generacions del moviment que es va dir la Nova Cançó”, com ha recordat el conseller.