El conseller Espadaler lliura el premi Dow
 
· El guardó reconeix els projectes professionals i d’investigació dels alumnes d’Enginyeria Química de la URV
 
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha presidit avui el lliurament de la 37a edició del Premi Dow, el premi que atorga l’empresa química Dow Chemical Company en col·laboració amb l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química (ETSEQ) de la Universitat Rovira i Virgili.
 
La finalitat del guardó és reconèixer el desenvolupament i aplicació d’aquelles competències que Dow i l’ETSEQ consideren com a crítiques per a l’èxit personal i professional dels estudiants d’Enginyeria Química al llarg de la seva vida acadèmica i professional.
 
El guanyador premiat en aquesta última edició ha estat l’estudiant de l’ETSEQ, Ignasi Fabregat. El premi consisteix en una posició laboral estructural en una de les localitzacions de la companyia.
 
Dow Chemical Company és una multinacional nord-americana del sector químic, fundada a finals del segle XIX, que constitueix una de les empreses amb més pes del sector i que manté una estreta col·laboració amb el Departament d’Interior, a través de la Direcció General de Protecció Civil. La Dow Chemical Ibérica és una de les seves filials europees que es va instal·lar a Tarragona l’any 1967.
 
L’aposta de Tarragona per la química és ben coneguda, no només a nivell industrial i empresarial sinó també a nivell de recerca i coneixement, com ho demostren l’altíssim nivell de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química (ETSEQ) de la Universitat Rovira i Virgili i l’Institut Català d’Investigació Química. A més, actualment, Tarragona representa el 50% de la producció química que es fa a Catalunya i el 25% de la que es fa a Espanya.