• S’impartiran els dies 16 i 17 d’abril en el marc del Saló Internacional del Còmic de Barcelona, amb l’objectiu d’acostar el còmic als centres educatius
 
  • Demà dia 16 també es durà a terme la VII jornada pedagògica de Saló, adreçada als docents, que comptarà amb una conferència del Premi Nacional del Còmic Antonio Altarriba
 
El Saló del Còmic ha ampliat les activitats per a les escoles amb l’organització de tres nous tallers, que s’impartiran els dies 16 i 17 d’abril en el marc del Saló Internacional del Còmic de Barcelona, amb l’objectiu d’acostar el còmic als centres educatius. Les novetats són un taller d’aprenentatge científic, un de maquillatge i efectes especials, i un sobre el joc The Legend of Zelda de Nintendo. Les activitats, adreçades a alumnat d’educació primària i d’ESO, les organitzen FICOMIC i el Departament d’Ensenyament.
 
El taller de ciència per a joves, que s’impartirà divendres 17,  el durà a terme el Laboratori d’Aprenentatge Científic i tractarà sobre electricitat i magnetisme, i també sobre al policia científica i les sèries televisives relacionades amb la temàtica. El de maquillatge i efectes especials l’oferirà Sputnik FX el dijous 16, i inclou un taller de maquillatge fantàstic per alumnes de 8 a 11 anys i un d’efectes especials per a joves de 12 a 16 anys. I, el del joc de Nintendo, és un taller per aprendre a tocar algunes de les melodies més famoses del protagonista del joc.
 
A banda dels tres nous tallers, s’ofereixen visites guiades per a grups escolars, visites guiades per a l’espai de ciència i ciència ficció, un taller de còmic organitzat per l’Escola Joso i un espai d’activitats de Doaremon, per a nens fins a7 anys. Els alumnes també han pogut participar en el IV concurs escolar del Saló -els premis es lliuraran el 19 d’abril dins de les activitats del Saló-.
 
Jornada pedagògica del Saló del Còmic
 
El dia 16 es durà a terme la VII jornada pedagògica de Saló, que té com a objectiu donar eines innovadores al professorat perquè pugui utilitzar el còmic a l’aula. La jornada inclourà una conferència del Premi Nacional del Còmic Antonio Altarriba, l’exposició de quatre experiències didàctiques i visites guiades per a docents de primària i de secundària.
 
Així, Antonio Altarriba, un dels autors més destacats del panorama del còmic, oferirà l’exposició L’art del còmic. Per què treballar el còmic a l’aula?, en què parlarà sobre el còmic com un element literari i sobre com treballar-lo a classe, fent especial èmfasi en els recursos narratius i en els recursos didàctics.
 
Més informació de totes les activitats relacionades amb el Saló del Còmic a través del següent enllaç: http://www.xtec.cat/web/projectes/lectura/impulslectura
 
 
15 d’abril de 2015