La vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, iniciarà demà divendres, 17 d’abril, un viatge oficial a Alemanya. Ortega assistirà al funeral institucional que se celebrarà a la catedral de Colònia, a les 12 hores, en homenatge a les víctimes de l'accident d'avió als Alps francesos. El govern alemany recordarà les 150 víctimes amb un acte institucional en què hi haurà representants d’Espanya i França.  
 
70è aniversari de l’alliberament del camp de concentració de Ravensbrück
 
La vicepresidenta es traslladarà diumenge, 19 d’abril, a Ravensbrück per assistir a l’acte central del 70è aniversari de l’alliberament del camp de concentració. L’acompanyarà la delegada del Govern a Alemanya, Mar Ortega; el director del Memorial Democràtic, Jordi Palou-Loverdos; la presidenta de l’Amical de Ravensbrück, Anna Sallés, i la filla de Neus Català, Margarita Català.
 
Abans de l’acte central, a les 9 hores, la vicepresidenta, acompanyada de la presidenta de l’Amical de Ravensbrück, Anna Sallés, participarà en l’ofrena floral al mur de les Nacions i davant la placa commemorativa instal·lada per la Generalitat de Catalunya en record a les catalanes retingudes al camp. Durant l’ofrena floral, la cantant Marina Rosell interpretarà Morir a Ravensbrück de Montserrat Roig.
 
El camp de concentració de Ravensbrück, construït pels presoners del camp de Sachsenhausen l’any 1938, va ser ideat per a la detenció preventiva de dones internades per causes polítiques o per negar-se a seguir els dictats nazis. El 30 d’abril de 1945, les tropes russes van alliberar el camp. 92.000 dones hi havien mort víctimes de la fam, les malalties o els experiments mèdics.