• Empúries. Concerts al Fòrum Romà, és el nom propi amb el qual es consolida enguany la proposta musical d’estiu del conjunt arqueològic d’Empúries
  • Els concerts tindran lloc els dies 14, 15, 22 i 23 d‘agost
Després de la bona acollida de la primera edició dels Concerts al Fòrum Romà d’Empúries, en la que van actuar Love of Lesbian, Blaumut i Coriolà, tornen a Empúries els Concerts d’estiu al Fòrum Romà, una aposta de TEMproductions que compta amb la col·laboració del Museu d’Arqueologia de Catalunya –Empúries i l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura.
 
La proposta musical, que s’amplia enguany a quatre nits, es concreta amb les actuacions d’artistes reconeguts per la crítica com Adrià Puntí, Andrea Motis & Joan Chamorro Group i Txarango i amb noves revelacions del panorama musical com són Núria Graham i Germà Negre.
 
El tret de sortida dels Concerts al Fòrum Romà el donarà Adrià Puntí que torna a l’escenari després de deu anys de silenci discogràfic amb “Band Bang Bang”, una proposta alternativa amb la que el públic d’Empúries podrà gaudir de noves cançons. Amb aquest espectacle, Puntí recupera la seva figura teatral, que serà el fil conductor d’un repertori que també repassarà i revisitarà les cançons que l’han acompanyat  durant tota la seva carrera.
 
Núria Graham serà l’encarregada d’obrir la nit del 15 d’agost, en la que presentarà el seu primer treball discogràfic “Bird eyes”, un treball que s’endinsa en un marc compositiu i interpretatiu propi. Seguidament, arribats de la seva gira europea, els nord-americans Calexico. La banda de Tucson (Arizona), formada per Joey Burns i John Convertino, portaran a Empúries el folk indie del seu darrer treball discogràfic “Edge of the Sun”.
La tercera nit serà el torn de la revelació del jazz català, Andrea Motis i de Joan Chamorro Group, una de les bandes de de referència del panorama jazzístic actual que compta amb la participació de Josep Traver a la guitarra i altres cordes, Ignasi Terraza al piano i Esteve Pi a la bateria.
 
Posen punt i final als Concerts del Fòrum Romà l’energia i el so inconfusible de Txarango que farà a Empúries una de les poques actuacions que es veuran a Catalunya. Els tons intensos del reggae, dub i latin compartiran espai amb colors vius d’arrel mediterrània. Els acompanyarà durant la nit una de les revelacions musicals catalanes de la darrera temporada: Germà Negre, una aposta per les cançons populars festives, passades pel folk més ballable i el reggae més encès, que ha seduït públic i programadors de tots els Països Catalans.
 
Els Concerts al Fòrum Romà d’Empúries formen part de les activitats d’estiu que organitza anualment el Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries. De juliol a setembre estan previstes diverses visites guiades en idiomes i visites teatralitzades romanes i al capvespre.
 
Les localitats dels concerts a Empúries es poden adquirir a través del web de www.temproductions.com i a les taquilles del conjunt arqueològic (C/ Puig i Cadafalch s/n L’Escala. Telèfon de contacte: 972 77 02 08).