• El Saló se celebra del 16 al 19 d'abril a Fira Barcelona Montjuïc
Saló Còmic
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, han inaugurat avui el 33è Saló Internacional del Còmic de Barcelona, que se celebra del 16 al 19 d'abril al palau 2 i a la Plaça Univers de Fira Barcelona Montjuïc. El Saló ocupa uns 36.000 metres quadrats, una superfície més gran que en les anteriors edicions.
 
El conseller de Cultura ha destacat que el Saló del Còmic “"és important perquè s'hi interpreta el món amb fantasia i amb sentit de la realitat, des de la mirada d'un grup gran de creadors. S'interpreta a partir de mirades innovadores i tradicionals i a partir de persones que treballen en l'entorn més pròxim i més universal". Mascarell ha subratllat que el Saló “és una porta a la lectura, un espai de vindicació de la fantasia, que enguany es vincula amb la ciència; un lloc per a desplegar la mirada culta i creativa; un lloc per a l’emprenedoria , per a contactar amb els mercats del món”. El conseller també ha ressaltat que “enguany el Saló fa un pas més en la vinculació del còmic amb la literatura, el cinema, els videojocs i altres disciplines”.
 
L’alcalde Barcelona, Xavier Trias, ha apuntat que el Saló “és un dels esdeveniments culturals més importants de la ciutat de Barcelona, que reforça el paper de la ciutat com a capital del llibre, la lectura i la cultura” i ha ressaltat que "el còmic, en format de llibre o audiovisuals o videojocs, és un element fonamental per consolidar Barcelona com a ciutat de cultura".
 
També han participat en la inauguració el cinquè tinent d'Alcalde de Barcelona de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana; la Subdirectora General de Promoción del Libro, la Lectura y las Letras Españolas del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte, Mónica Fernández; el president de FICOMIC i del Gremi d’Editors de Catalunya, Patrici Tixis.
 
El certamen, organitzat per FICOMIC, compta amb la participació de destacats autors de còmic nacionals i internacionals, a més de nombroses activitats com exposicions, conferències, tallers o signatures d'autors i, també, serà el marc de trobades professionals d'autors amb editors estrangers i nacionals.
 
Activitats
El 33 Saló Internacional del Còmic de Barcelona inclou diverses activitats des de tallers de còmic a conferències, tallers de divulgació científica, taules rodones, presentacions, activitats pedagògiques, una zona de videojocs, firmes d’autors i dos concursos de Cosplay, un dedicat a superherois i un altre del gènere fantàstic.
 
Les activitats paral·leles es centraran en projeccions temàtiques a la sala Phenomena, la Star Wars Celebration, una taula rodona a l’espai Francesca Bonnemaison, la Jornada Butifarra! Més que un còmic dels barris (1975-1987) i la Història del Barça en Còmics. L'espai infantil estarà dedicat a Doraemon i Shin chan.
 

1  

Fitxers adjunts

Fotografia: Inauguració del 33è Saló del Còmic de Barcelona

Fotografia: Inauguració del 33è Saló del Còmic de Barcelona
JPG | 5444