Ofrena floral a la tomba de Guifré I, el Pelòs.
  • Espadaler ha retret a l’Estat les limitacions que pateix el cos de Mossos d’Esquadra en el marc competencial
  • A l’acte s’han lliurat 195 felicitacions a membres del cos de Mossos d’Esquadra, altres cossos policials i emergència i la societat civil
 
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha presidit avui l’acte de celebració del Dia de les Esquadres a la Regió Policial de Girona, que ha tingut lloc al Monestir de Santa Maria de Ripoll.
 
Espadaler, només començar, ha volgut destacar “l’entorn magnífic” del monestir de Ripoll per celebrar l’acte de les esquadres. Les primeres paraules del conseller han estat d’agraïment tant pel comissari de la Regió sortint, Joaquim Berenguer, com per l’actual, el comissari Josep Milan. “Girona ha patit l’angoixa dels robatoris amb violència i intimidació a domicili, s’ha fet un esforç molt important per reduir-los i des del Govern de la Generalitat els ho volem agrair” ha dit.
 
Espadaler ha destacat les prioritats del Departament, entre les que ha destacat dues línies de treball: la seguretat i la millora de les condicions de treball.
 
El titular d’Interior ha aprofitat l’acte per retreure a l’Estat les limitacions que pateix el cos de Mossos d’Esquadra en el marc competencial “que més ha de demostrar el cos de Mossos d’Esquadra per poder relacionar-se amb la resta de policies del mon?”. “Som una policia arrelada al territori; per interès del propi cos ens cal aquesta relació de normalitat amb la resta de policies, i deixin-m’ho dir, també els cal a ells aquesta interrelació amb els Mossos d’Esquadra” ha insistit.
 
Al llarg del seu discurs el conseller també ha fet referència a l’amenaça global del gihadisme i ha aprofitat per donar un missatge de serenor, de tranquil·litat i de confiança amb la policia, ha defugit de la brega política  i ha assegurat “que al Govern de Catalunya seguirem treballant amb l’eficiència policial”.
 
El conseller ha presidit l’acte acompanyat de l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, el comissari cap de la Regió Policial de Girona, Josep Milan, el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús, el subdelegat del Govern a Girona, Juan Manuel Sánchez, el director dels Serveis Territorials del Departament d’Interior a Girona, Albert Ballesta, el comissari cap de l’Escola de Policia de Catalunya, Antoni Permanyer, el president del Consell Comarcal del Ripollès, Miquel Rovira, i el cap de la Policia Local de Ripoll, Joan Garcia, entre d’altres autoritats.
 
A l’acte s’han lliurat 195 felicitacions a diferents  membres de les comissaries que conformen la Regió Policial de Girona, d’altres cossos policials, serveis mèdics, agents rurals i ciutadans. Persones i institucions que, amb un acte d’ajudar al proïsme, han col·laborat en la tasca diària dels Mossos per aconseguir oferir un millor servei públic.
 
Durant l’acte s’ha reconegut els 20 anys de l’aniversari del desplegament a la Regió Policial de Girona. El comissari Josep Milan ha recordat que va ser el 1995 quan es van inaugurar les comissaries de Ripoll, Santa Coloma de Farners i Blanes.
 
El comissari cap de la Regió Policial de Girona, Josep Milan, ha manifestat que “els bons resultats no són fruït d’accions individuals, sinó de la suma d’esforços col·lectius” i també ha destacat que “el Sistema de Seguretat Pública de Girona funciona correctament”.
 
D’altra banda, Milan ha agraït “l’excel·lent coordinació i col·laboració de les policies locals, els vigilants municipals i de la resta de cossos de seguretat Guàrdia Civil, Cos Nacional de Policia i el Cos d'Agents Rurals i dels cossos d'emergències com Bombers, el Sistema d'Emergències Mediques, els voluntaris de Protecció Civil i la cada dia més important col·laboració de la Seguretat Privada”. “A tots vull agrair-los la seva tasca diària” ha afegit.
 
La celebració del dia de les Esquadres  ha comptat amb una ofrena floral a la tomba de Guifré I, dit el Pilós, que ha anat a càrrec del conseller Espadaler i del comissari cap de la Regió Policial de Girona Josep Milan. A més, la celebració també ha tingut un especial record pels companys que ens han deixat durant aquest any.
 
En l’acte central de les Esquadres, que se celebrarà el proper dia 22 d’abril a Barcelona, es concediran nou medalles a membres de la Regió Policial de Girona.
 

1  

Imatges

Dia de les Esquadres a la Regió Policial de Girona

Dia de les Esquadres a la Regió Policial de Girona 962