Demà divendres, a partir de les 15.00 hores de la tarda a les instal·lacions de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), es lliuraran els premis als equips guanyadors de la XI Edició del Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit del Bombers de la Generalitat i de la 7a edició dels Bombers de l’Ajuntament de Barcelona.
 
A l’acte de lliurament assistiran la directora de l’ISPC, Núria Aymerich, el subdirector general operatiu de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Albert Vilanova, el cap de l’Escola de Bombers i Protecció Civil, Josep Maria Juncosa, i el director de Bombers de Barcelona, Manel Pardo.
 
Els tres millors equips dels Bombers de la Generalitat, així com també els dos millors dels Bombers de Barcelona, podran participar al “X Encuentro Nacional de Rescates en Accidentes de Tráfico” que tindrà lloc el proper mes de juny a la ciutat portuguesa de Barreiro.
 
Tots els equips, formats per 6 bombers, han realitzat al llarg d’aquesta setmana, i fins demà al matí quan acabin totes les proves, una maniobra complexa de rescat en un escenari simulat d’accident de trànsit, és a dir, en un temps màxim de 30 minuts han hagut de realitzar les maniobres de rescat de dues persones atrapades a l’interior d’un vehicle.
 
El XI Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit i 7è dels Bombers de Barcelona, on enguany hi han participat 17 i 10 equips respectivament, han estat organitzats pel Cos de Bombers de la Generalitat, juntament amb els Bombers de Barcelona i l’Escola de Bombers i Protecció Civil de l’ISPC. L’edició, com cada any, ha estat organitzada amb la col·laboració de la Asociación Profesional de Rescate en Accidentes de Tráfico (APRAT) que hi aporta els jutges i els criteris de valoració. A més, també ha comptat amb la col·laboració de les empreses Lukas, Weber i Hilti i amb el patrocini de la Fundació Mutual Conductors i d’Abertis.
 
Per poder accedir a les instal·lacions de ISPC és necessari acreditar-se prèviament. Cal enviar nom i cognoms, DNI, model i matrícula del vehicle a premsa.bombers@gencat.cat o al telèfon 93.586.77.20, abans de les 14.00 hores de divendres, 17 d’abril.
 
Cerdanyola del Vallès, 16 d’abril de 2015
17.30 hores