• El Servei Català de la Salut, l'Institut Català d'Oncologia i la companyia farmacèutica Boehringer Ingelheim han firmat un acord de risc compartit i avancen en la consolidació de l'aposta pels nous models de gestió centrats en els resultats en salut
  • Aquest nou acord de risc compartit s'implementa en l'àrea de l'oncologia i se suma als 9 signats anteriorment a la xarxa ICO. Es tracta del segon acord firmat amb un medicament per al tractament del càncer de pulmó no microcític localment avançat o metastàtic  
El Servei Català de la Salut (CatSalut), l'Institut Català d'Oncologia (ICO) i la companyia farmacèutica Boehringer Ingelheim han signat a Barcelona un nou acord que inclou un esquema de pagament basat en resultats (EPR) amb un fàrmac per al tractament d'un tipus específic de càncer de pulmó.
 
El càncer de pulmó és la forma més comuna de càncer amb una elevada incidència a tot el món i suposa la primera causa de mort per càncer. En els últims temps, els avenços en tècniques diagnòstiques i el millor coneixement de les bases moleculars de la cèl·lula tumoral han permès identificar noves dianes terapèutiques i el desenvolupament de fàrmacs que s'han introduït a la pràctica com a teràpies dirigides en pacients amb unes determinades mutacions.
 
La incorporació de les innovacions terapèutiques a les prestacions garantides pel nostre sistema de salut ha de complir un triple objectiu de manera equilibrada: la garantia d'accés dels pacients a solucions innovadores i efectives, la sostenibilitat econòmica i la compensació de l'esforç innovador. Aquest nou esquema de pagament basat en resultats permetrà assolir aquest triple objectiu ja que vincula el pagament del tractament a un resultat en salut pactat entre l'ICO,  Boehringer Ingelheim  i el CatSalut.
 
El conveni signat se suma a les altres 15 experiències d'esquema de pagament basat en resultats en el nostre àmbit d'acord amb els objectius del Pla de salut 2011-2015, sent el novè signat a la xarxa ICO. En concret, es tracta del segon medicament per al tractament de pacients amb aquest tipus concret de càncer de pulmó amb el qual s'acorda un esquema d'aquest tipus. Així doncs, els esquemes de pagament basat en resultats donen accés al tractament per a un elevat percentatge de pacients amb càncer de pulmó a l'àmbit del SISCAT.